Overig

Laatste update:

ING: 49 procent van de bedrijven wil elektrisch rijden verplichten

Op dit moment stelt 19 procent van de ondervraagden elektrisch rijden verplicht. (Foto: Shutterstock)

De verduurzaming in het Nederlandse bedrijfsleven versnelt: twee derde van de bedrijven verwacht dat de eigen verduurzaming dit jaar zal accelereren in vergelijking met 2022. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ING.

Bedrijven hebben steeds vaker te maken met uitgebreide duurzaamheidseisen vanuit de productieketen waarin zij actief zijn. Als gevolg hiervan past de helft van de bedrijven ingrijpend de bedrijfsvoering aan. Ook de energiecrisis heeft gezorgd voor een uitbreiding en versnelling van de verduurzaming. Met de verduurzaming van een bedrijf wordt onder andere gekeken naar het elektrificeren van het wagenpark. Op dit moment stelt 19 procent van de ondervraagden elektrisch rijden verplicht, maar het is een grote focus voor de komende jaren: 49 procent zegt voor eind 2024 het elektrisch rijden verplicht te gaan stellen.

Sneller dan verwacht

Uit het jaarlijkse ING-onderzoek verduurzamingsonderzoek onder honderden bedrijven blijkt ook dat 68 procent van de Nederlandse ondernemingen dit jaar sneller verwacht te verduurzamen dan vorig jaar. Verduurzaming staat op de tweede plek in de ranglijst met belangrijkste strategische prioriteiten van Nederlandse bedrijven.  Die versnelling heeft al een aanloop: 64% van de bedrijven geeft aan dat duurzaamheidsinvesteringen het afgelopen jaar zijn vervroegd, versneld of vergroot. Bij het verduurzamen van ondernemingen wordt er naast elektrisch rijden ook naar energie gekeken: 70 procent van de bedrijven zegt van het gas af te willen. Ook meer traditionele onderdelen als afvalscheiding, afvalreductie (beiden 48%) en energiebesparing (54%) aangehaald. Recycling, plasticbesparing en CO2-reductie wordt door ruim 30 procent van de ondervraagden genoemd.

Meer lezen over ING en verduurzamen

ING: 49 procent van de bedrijven wil elektrisch rijden verplichten | Fleet&Mobility
Overig

Laatste update:

ING: 49 procent van de bedrijven wil elektrisch rijden verplichten

Op dit moment stelt 19 procent van de ondervraagden elektrisch rijden verplicht. (Foto: Shutterstock)

De verduurzaming in het Nederlandse bedrijfsleven versnelt: twee derde van de bedrijven verwacht dat de eigen verduurzaming dit jaar zal accelereren in vergelijking met 2022. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de ING.

Bedrijven hebben steeds vaker te maken met uitgebreide duurzaamheidseisen vanuit de productieketen waarin zij actief zijn. Als gevolg hiervan past de helft van de bedrijven ingrijpend de bedrijfsvoering aan. Ook de energiecrisis heeft gezorgd voor een uitbreiding en versnelling van de verduurzaming. Met de verduurzaming van een bedrijf wordt onder andere gekeken naar het elektrificeren van het wagenpark. Op dit moment stelt 19 procent van de ondervraagden elektrisch rijden verplicht, maar het is een grote focus voor de komende jaren: 49 procent zegt voor eind 2024 het elektrisch rijden verplicht te gaan stellen.

Sneller dan verwacht

Uit het jaarlijkse ING-onderzoek verduurzamingsonderzoek onder honderden bedrijven blijkt ook dat 68 procent van de Nederlandse ondernemingen dit jaar sneller verwacht te verduurzamen dan vorig jaar. Verduurzaming staat op de tweede plek in de ranglijst met belangrijkste strategische prioriteiten van Nederlandse bedrijven.  Die versnelling heeft al een aanloop: 64% van de bedrijven geeft aan dat duurzaamheidsinvesteringen het afgelopen jaar zijn vervroegd, versneld of vergroot. Bij het verduurzamen van ondernemingen wordt er naast elektrisch rijden ook naar energie gekeken: 70 procent van de bedrijven zegt van het gas af te willen. Ook meer traditionele onderdelen als afvalscheiding, afvalreductie (beiden 48%) en energiebesparing (54%) aangehaald. Recycling, plasticbesparing en CO2-reductie wordt door ruim 30 procent van de ondervraagden genoemd.

Meer lezen over ING en verduurzamen