Omzet Fastned in Q1 gegroeid naar 19 miljoen euro

Fastned • Volgens Fastned schommelen verkoopcijfers van elektrische auto’s omdat overheden hun EV-subsidies heroverwegen.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Fastned)

De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s Fastned maakt een stevige groei door, zo meldt ANP. In het eerste kwartaal zag Fastned de omzet met meer dan 42 procent stijgen tot bijna 19 miljoen euro. De onderneming leverde meer dan de helft zoveel stroom als een jaar eerder, terwijl het aantal actieve klanten met bijna 62 procent opliep tot ruim 389.000.

Fastned, dat geen winstcijfers publiceerde, merkt op dat de oplaadmarkt zich in een overgangsfase bevindt. Enerzijds kijkt de Europese Commissie naar een voorstel om de overgang van het wagenpark van bedrijven naar elektrische auto’s te versnellen. Maar anderzijds heroverwegen veel overheden hun subsidies voor elektrische auto’s. Vandaar dat de verkoopcijfers van elektrische auto’s op korte termijn erg kunnen schommelen.

Dat laatste verklaart mede waarom Tesla al een tijdje kampt met tegenvallende verkopen. Het Amerikaanse bedrijf kondigde maandag een grote reorganisatie aan waarbij duizenden banen verloren gaan.

Inmiddels is bekend dat de ingreep op de Tesla-vestiging in Buffalo, New York, wel 14 procent van het personeelsbestand de baan kost.

“Ondanks de uitdagingen in bepaalde markten hebben we vertrouwen in de aanhoudende snelle groei van de oplaadmarkt”, stelt Fastned. De onderneming wil dit jaar tussen de 38 en 53 nieuwe stations bouwen. Eind 2025 verwacht Fastned in totaal 420 tot 450 stations in bedrijf te hebben.

Omzet Fastned in Q1 gegroeid naar 19 miljoen euro | Fleet&Mobility

Omzet Fastned in Q1 gegroeid naar 19 miljoen euro

Fastned • Volgens Fastned schommelen verkoopcijfers van elektrische auto’s omdat overheden hun EV-subsidies heroverwegen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Fastned)

De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s Fastned maakt een stevige groei door, zo meldt ANP. In het eerste kwartaal zag Fastned de omzet met meer dan 42 procent stijgen tot bijna 19 miljoen euro. De onderneming leverde meer dan de helft zoveel stroom als een jaar eerder, terwijl het aantal actieve klanten met bijna 62 procent opliep tot ruim 389.000.

Fastned, dat geen winstcijfers publiceerde, merkt op dat de oplaadmarkt zich in een overgangsfase bevindt. Enerzijds kijkt de Europese Commissie naar een voorstel om de overgang van het wagenpark van bedrijven naar elektrische auto’s te versnellen. Maar anderzijds heroverwegen veel overheden hun subsidies voor elektrische auto’s. Vandaar dat de verkoopcijfers van elektrische auto’s op korte termijn erg kunnen schommelen.

Dat laatste verklaart mede waarom Tesla al een tijdje kampt met tegenvallende verkopen. Het Amerikaanse bedrijf kondigde maandag een grote reorganisatie aan waarbij duizenden banen verloren gaan.

Inmiddels is bekend dat de ingreep op de Tesla-vestiging in Buffalo, New York, wel 14 procent van het personeelsbestand de baan kost.

“Ondanks de uitdagingen in bepaalde markten hebben we vertrouwen in de aanhoudende snelle groei van de oplaadmarkt”, stelt Fastned. De onderneming wil dit jaar tussen de 38 en 53 nieuwe stations bouwen. Eind 2025 verwacht Fastned in totaal 420 tot 450 stations in bedrijf te hebben.