Fastned haalt meer dan 24 miljoen euro op met nieuwe obligaties

Fastned • Fastned begon eerder deze maand een samenwerking met netbeheerder Enexis om de druk op het elektriciteitsnet te verlichten.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
Fastned
(Foto: Fastned)

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft meer dan 24 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook hebben investeerders voor 3,5 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes verlengd.

‘De obligaties hebben een couponrente van 6 procent en een looptijd van 5 jaar. Deze 14e ronde in het obligatieprogramma brengt het totale uitstaande bedrag aan investeringen van particuliere beleggers op meer dan 180 miljoen euro.’

Exponentiële groei

“Onze groeiende community van investeerders speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van het netwerk van Fastned op drukbezochte locaties in Europa”, stelt Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned. “Het versnellen van de aanleg van infrastructuur voor elektrische mobiliteit is cruciaal gezien de verwachte exponentiële groei van het aantal elektrische voertuigen op de weg in de komende jaren.”

Fastned begon eerder deze maand een samenwerking met netbeheerder Enexis om de druk op het elektriciteitsnet te verlichten. Fastned maakte ook recent bekend zijn eerste snellaadstations te bouwen langs Duitse snelwegen. De uitbater van snellaadstations heeft daarvoor een aanbesteding gewonnen. Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land.

Fastned haalt meer dan 24 miljoen euro op met nieuwe obligaties | Fleet&Mobility

Fastned haalt meer dan 24 miljoen euro op met nieuwe obligaties

Fastned • Fastned begon eerder deze maand een samenwerking met netbeheerder Enexis om de druk op het elektriciteitsnet te verlichten.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Fastned
(Foto: Fastned)

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft meer dan 24 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook hebben investeerders voor 3,5 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes verlengd.

‘De obligaties hebben een couponrente van 6 procent en een looptijd van 5 jaar. Deze 14e ronde in het obligatieprogramma brengt het totale uitstaande bedrag aan investeringen van particuliere beleggers op meer dan 180 miljoen euro.’

Exponentiële groei

“Onze groeiende community van investeerders speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van het netwerk van Fastned op drukbezochte locaties in Europa”, stelt Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned. “Het versnellen van de aanleg van infrastructuur voor elektrische mobiliteit is cruciaal gezien de verwachte exponentiële groei van het aantal elektrische voertuigen op de weg in de komende jaren.”

Fastned begon eerder deze maand een samenwerking met netbeheerder Enexis om de druk op het elektriciteitsnet te verlichten. Fastned maakte ook recent bekend zijn eerste snellaadstations te bouwen langs Duitse snelwegen. De uitbater van snellaadstations heeft daarvoor een aanbesteding gewonnen. Fastned, dat al actief is langs regionale wegen in Duitsland, krijgt nu de mogelijkheid om snellaadstations te bouwen op 34 plekken langs de snelwegen in het land.