Fastned wint Gouden Stekker 2023

Redactie Redactie
• Laatste update:
VER-voorzitter Leonie van den Beuken (rechts) reikte de prijs uit tijdens Fully Charged Live Europe in Amsterdam. (Foto: VER).

“Fastned heeft een cruciale rol gespeeld in het faciliteren van elektrisch rijden door het aanbieden van hoogwaardige laadinfrastructuur”, zegt Marina van Helvoort, directeur van de VER. “Hun inzet draagt bij aan het vergroten van het vertrouwen van zowel aspirant als ervaren EV-rijders.”

De Gouden Stekker werd eerder uitgereikt aan de Gemeente Zoetermeer (koploper laadpalenbeleid), Maarten Hachmang (laadpastop10 en bijdrage aan transparantie laadtarieven), Auke Hoekstra (onderzoeker en debunker van fake news over EVs), Wiebe Wakker (wereldberoemd met zijn EV wereldreis), Arne Brethouwer (oprichter EV Database) en Bert Klerk (o.a. oud voorzitter NAL en Formule E-Team).

Het doel van Fastned is om dit jaar winstgevend te zijn. Afgelopen half jaar schreef het bedrijf nog wel rode cijfers: een verlies van 10,3 miljoen euro. Dat was wel minder dan de 11,4 miljoen euro van een jaar geleden. “Fastned blijft in alle opzichten groeien, zowel financieel als operationeel, nu steeds meer elektrische voertuigen de Europese wegen op gaan en laden op onze stations”, zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned.

Fastned wint Gouden Stekker 2023 | Fleet&Mobility

Fastned wint Gouden Stekker 2023

Redactie Redactie
• Laatste update:
VER-voorzitter Leonie van den Beuken (rechts) reikte de prijs uit tijdens Fully Charged Live Europe in Amsterdam. (Foto: VER).

“Fastned heeft een cruciale rol gespeeld in het faciliteren van elektrisch rijden door het aanbieden van hoogwaardige laadinfrastructuur”, zegt Marina van Helvoort, directeur van de VER. “Hun inzet draagt bij aan het vergroten van het vertrouwen van zowel aspirant als ervaren EV-rijders.”

De Gouden Stekker werd eerder uitgereikt aan de Gemeente Zoetermeer (koploper laadpalenbeleid), Maarten Hachmang (laadpastop10 en bijdrage aan transparantie laadtarieven), Auke Hoekstra (onderzoeker en debunker van fake news over EVs), Wiebe Wakker (wereldberoemd met zijn EV wereldreis), Arne Brethouwer (oprichter EV Database) en Bert Klerk (o.a. oud voorzitter NAL en Formule E-Team).

Het doel van Fastned is om dit jaar winstgevend te zijn. Afgelopen half jaar schreef het bedrijf nog wel rode cijfers: een verlies van 10,3 miljoen euro. Dat was wel minder dan de 11,4 miljoen euro van een jaar geleden. “Fastned blijft in alle opzichten groeien, zowel financieel als operationeel, nu steeds meer elektrische voertuigen de Europese wegen op gaan en laden op onze stations”, zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned.