Infrastructuur

Fastned groeit door met omzetstijging van 51%

Fastned ziet in het derde kwartaal van 2023 de omzet stijgen tot 15,2 miljoen euro. Een stijging van 51 procent vergeleken met vorig jaar. Ook de brutowinst van het bedrijf stijgt tot 11,4 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

In het derde kwartaal verwerkte de exploitant van snellaadstations 998 duizend laadsessies. Een toename van 68 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2022. De stijging verklaart Fastned door ‘een sterk marktmomentum voor batterij-elektrische voertuigen’.

Groei

“Fastned blijft in alle opzichten groeien, zowel financieel als operationeel, nu steeds meer elektrische voertuigen de Europese wegen op gaan en laden op onze stations”, zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned.

In het derde kwartaal voegde Fastned acht nieuwe stations toe aan zijn netwerk, waarvan vier in Nederland, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Daarnaast won Fastned in juli een tender in Denemarken en in Duitsland. De laatste biedt de potentie om het aantal stations in Duitsland de komende vier jaar te verdrievoudigen.

Het doel van Fastned is om dit jaar winstgevend te zijn. Afgelopen half jaar schreef het bedrijf nog wel rode cijfers: een verlies van 10,3 miljoen euro. Dat was wel minder dan de 11,4 miljoen euro van een jaar geleden.

Fastned groeit door met omzetstijging van 51% | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Fastned groeit door met omzetstijging van 51%

Fastned ziet in het derde kwartaal van 2023 de omzet stijgen tot 15,2 miljoen euro. Een stijging van 51 procent vergeleken met vorig jaar. Ook de brutowinst van het bedrijf stijgt tot 11,4 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

In het derde kwartaal verwerkte de exploitant van snellaadstations 998 duizend laadsessies. Een toename van 68 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2022. De stijging verklaart Fastned door ‘een sterk marktmomentum voor batterij-elektrische voertuigen’.

Groei

“Fastned blijft in alle opzichten groeien, zowel financieel als operationeel, nu steeds meer elektrische voertuigen de Europese wegen op gaan en laden op onze stations”, zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned.

In het derde kwartaal voegde Fastned acht nieuwe stations toe aan zijn netwerk, waarvan vier in Nederland, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Daarnaast won Fastned in juli een tender in Denemarken en in Duitsland. De laatste biedt de potentie om het aantal stations in Duitsland de komende vier jaar te verdrievoudigen.

Het doel van Fastned is om dit jaar winstgevend te zijn. Afgelopen half jaar schreef het bedrijf nog wel rode cijfers: een verlies van 10,3 miljoen euro. Dat was wel minder dan de 11,4 miljoen euro van een jaar geleden.