Actueel

Laatste update:

Fastned toont in app nu ook laadpunten van andere aanbieders

Fastned
(foto: Fastned)

Snellaadbedrijf Fastned heeft de eigen app van een update voorzien waardoor het ook laadlocaties van andere aanbieders toont. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Voorheen liet Fastned in zijn app alleen de eigen snellaadlocaties zien. Door de update kunnen appgebruikers nu kiezen uit 400 duizend Europese laadpunten van verschillende aanbieders.

Door laadmogelijkheden van verschillende operators samen te brengen, hoopt Fastned ‘de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen’, aldus de uitbater van snellaadstations. Robin Wouters, director product & engineering, vertelt: “We hebben veel aandacht besteed aan kwaliteit. Hoe verder een gebruiker inzoomt op de kaart, hoe meer opties er worden getoond. Bij het minder ver inzoomen zijn alleen de snelste laders op de grootste locaties zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet te veel opties zien en daardoor het overzicht kwijtraken.”

Fastned meldde medio december dat het zijn jaardoelstelling voor 2023 voor de opening van nieuwe locaties niet ging halen. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf mikte op meer dan 60 nieuwe locaties waar stekkerauto’s kunnen opladen, maar door “ongunstige weersomstandigheden” liepen aansluitingen op het elektriciteitsnet vertraging op.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fastned toont in app nu ook laadpunten van andere aanbieders | Fleet&Mobility

Fastned toont in app nu ook laadpunten van andere aanbieders

Redactie Redactie
• Laatste update:
Fastned
(foto: Fastned)

Voorheen liet Fastned in zijn app alleen de eigen snellaadlocaties zien. Door de update kunnen appgebruikers nu kiezen uit 400 duizend Europese laadpunten van verschillende aanbieders.

Door laadmogelijkheden van verschillende operators samen te brengen, hoopt Fastned ‘de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen’, aldus de uitbater van snellaadstations. Robin Wouters, director product & engineering, vertelt: “We hebben veel aandacht besteed aan kwaliteit. Hoe verder een gebruiker inzoomt op de kaart, hoe meer opties er worden getoond. Bij het minder ver inzoomen zijn alleen de snelste laders op de grootste locaties zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet te veel opties zien en daardoor het overzicht kwijtraken.”

Fastned meldde medio december dat het zijn jaardoelstelling voor 2023 voor de opening van nieuwe locaties niet ging halen. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf mikte op meer dan 60 nieuwe locaties waar stekkerauto’s kunnen opladen, maar door “ongunstige weersomstandigheden” liepen aansluitingen op het elektriciteitsnet vertraging op.