Infrastructuur

Laatste update:

Fastned haalt jaardoel niet

(Foto: Fastned)

De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s Fastned haalt dit jaar zijn doelstelling voor de opening van nieuwe locaties niet. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf mikte op meer dan 60 nieuwe locaties waar stekkerauto’s kunnen opladen, maar door “ongunstige weersomstandigheden” liepen aansluitingen op het elektriciteitsnet vertraging op.

Fastned verwacht nu tussen de 53 en 60 laadstations te openen in 2023. Daarmee komt het totale aantal aan geopende snellaadstations van de in 2012 opgerichte onderneming in de komende weken op 300.

Door de opening van nieuwe laadpunten en de toename van elektrische auto’s op de weg stijgt de omzet van het beursgenoteerde Fastned snel. In het eerste halfjaar van 2023 verdubbelden de opbrengsten, maar daarop leed het bedrijf nog wel een verlies van 10,3 miljoen euro.

Jubileum

Fastned viert woensdag zijn tienjarig jubileum van zijn eerste snellaadstation langs de A1 tussen Terschuur en Barneveld. Inmiddels heeft het snellaadbedrijf zijn laadnetwerk flink uitgebreid. Het bedrijf heeft in 2023 41 nieuwe stations geopend en 29 stations zijn in aanbouw.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Robert Smid
Fastned haalt jaardoel niet | Fleet&Mobility

Fastned haalt jaardoel niet

Fastned •
De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s Fastned haalt dit jaar zijn doelstelling voor de opening van nieuwe locaties niet. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf mikte op meer dan 60 nieuwe locaties waar stekkerauto’s kunnen opladen, maar door “ongunstige weersomstandigheden” liepen aansluitingen op het elektriciteitsnet vertraging op.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Fastned)

Fastned verwacht nu tussen de 53 en 60 laadstations te openen in 2023. Daarmee komt het totale aantal aan geopende snellaadstations van de in 2012 opgerichte onderneming in de komende weken op 300.

Door de opening van nieuwe laadpunten en de toename van elektrische auto’s op de weg stijgt de omzet van het beursgenoteerde Fastned snel. In het eerste halfjaar van 2023 verdubbelden de opbrengsten, maar daarop leed het bedrijf nog wel een verlies van 10,3 miljoen euro.

Jubileum

Fastned viert woensdag zijn tienjarig jubileum van zijn eerste snellaadstation langs de A1 tussen Terschuur en Barneveld. Inmiddels heeft het snellaadbedrijf zijn laadnetwerk flink uitgebreid. Het bedrijf heeft in 2023 41 nieuwe stations geopend en 29 stations zijn in aanbouw.

Meer lezen over Fastned

Meest recente nieuws