Overig

Laatste update:

Deelvervoer-app Gaiyo neemt zakelijke aanbieder Mobility Mixx over

Met de Gaiyo MaaS-app is alle deelvervoer makkelijk beschikbaar (foto: Gaiyo)

Gaiyo heeft Mobility Mixx overgenomen van MHC Mobility Europe BV. Mobility Mixx is een aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt in Nederland. De Mobility-as-a-Service (MaaS)-aanbieder Gaiyo wil met de overname de dienstverlening uitbreiden en CO2-neutraal reizen bevorderen.

Doordat Gaiyo het moederbedrijf van Mobility Mixx is geworden kunnen zij klanten een breder scala aan diensten bieden, waaronder reizen met OV-chipkaart, tanken, laden, mobiliteitsbudget beheren en de CO2-uitstoot van medewerkers registreren. Dat laatste wordt vanaf 2024 wettelijk verplicht voor werkgevers. De start-up verstevigt hiermee zijn positie van Gaiyo Business in de zakelijke markt en groeit met 50 procent in het aantal gebruikers.

“Onze focus lag de afgelopen jaren met name op het bedienen van de consument”, licht Lucien Groenhuijzen, CEO van Gaiyo, de overname toe. “Met de overname van Mobility Mixx verwelkomen we nu meer dan honderd nieuwe zakelijke klanten bij Gaiyo Business. De overname levert ook een significante bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. De huidige benadering van individueel autobezit en autorijden in steden is niet langer houdbaar door ruimtegebrek en klimaatverandering. Ons doel is om binnen vijf jaar een vermindering van 70.000 ton aan CO2-uitstoot te realiseren.”

Gaiyo Business

Gaiyo Business, de dienstverlening voor zakelijke klanten, werd gelanceerd in 2022. Werknemers kunnen alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen, zowel voor hun zakelijk als privévervoer. De werkgever kan via de Gaiyo Business portal alle medewerkers en toegang beheren, en ontvangt daar de overzichten en facturen.

Gaiyo is in 2013 opgericht door een team van ervaren Tomtom-medewerkers, toen nog onder de naam Innovactory. Later werd dat Gaiyo. De app geeft actueel reisadvies en biedt overzicht van al het beschikbare (deel)vervoer én van parkeermogelijkheden.

Deelvervoer-app Gaiyo neemt zakelijke aanbieder Mobility Mixx over | Fleet&Mobility
Overig

Laatste update:

Deelvervoer-app Gaiyo neemt zakelijke aanbieder Mobility Mixx over

Met de Gaiyo MaaS-app is alle deelvervoer makkelijk beschikbaar (foto: Gaiyo)

Gaiyo heeft Mobility Mixx overgenomen van MHC Mobility Europe BV. Mobility Mixx is een aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt in Nederland. De Mobility-as-a-Service (MaaS)-aanbieder Gaiyo wil met de overname de dienstverlening uitbreiden en CO2-neutraal reizen bevorderen.

Doordat Gaiyo het moederbedrijf van Mobility Mixx is geworden kunnen zij klanten een breder scala aan diensten bieden, waaronder reizen met OV-chipkaart, tanken, laden, mobiliteitsbudget beheren en de CO2-uitstoot van medewerkers registreren. Dat laatste wordt vanaf 2024 wettelijk verplicht voor werkgevers. De start-up verstevigt hiermee zijn positie van Gaiyo Business in de zakelijke markt en groeit met 50 procent in het aantal gebruikers.

“Onze focus lag de afgelopen jaren met name op het bedienen van de consument”, licht Lucien Groenhuijzen, CEO van Gaiyo, de overname toe. “Met de overname van Mobility Mixx verwelkomen we nu meer dan honderd nieuwe zakelijke klanten bij Gaiyo Business. De overname levert ook een significante bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. De huidige benadering van individueel autobezit en autorijden in steden is niet langer houdbaar door ruimtegebrek en klimaatverandering. Ons doel is om binnen vijf jaar een vermindering van 70.000 ton aan CO2-uitstoot te realiseren.”

Gaiyo Business

Gaiyo Business, de dienstverlening voor zakelijke klanten, werd gelanceerd in 2022. Werknemers kunnen alle mobiliteit regelen via één app, één account en alle deelmobiliteit plannen, boeken en betalen, zowel voor hun zakelijk als privévervoer. De werkgever kan via de Gaiyo Business portal alle medewerkers en toegang beheren, en ontvangt daar de overzichten en facturen.

Gaiyo is in 2013 opgericht door een team van ervaren Tomtom-medewerkers, toen nog onder de naam Innovactory. Later werd dat Gaiyo. De app geeft actueel reisadvies en biedt overzicht van al het beschikbare (deel)vervoer én van parkeermogelijkheden.