Bolt in zee met maker bezorgrobots Starship

Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Het in Estland gevestigde Starship heeft naar eigen zeggen als eerste bedrijf de mijlpaal van vijf miljoen commerciële bezorgingen in de wereld gehaald. Het eveneens Estse Bolt, dat zich de Europese mobiliteits-superapp noemt, bedient op haar beurt 100 miljoen gebruikers in
meer dan 500 steden waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Groningen. Met de toevoeging van Starship kan Bolt nu ‘een volledig pakket aan multimodale afleveropties bieden’. Dit is volgens het bedrijf wel afhankelijk van de grootte van de bestelling en de afstand, wat de winstgevendheid per aflevering beïnvloedt.

‘’Zowel Bolt als Starship hebben innovatieve producten gecreëerd die de manier waarop mensen zich verplaatsen en goederen kopen en bezorgd krijgen in steden hebben gerevolutioneerd. We zijn erg enthousiast om deze twee diensten samen te brengen”, zegt Jevgeni Kabanov, Bolt’s President.

Volgens Kabanov biedt de nieuwe samenwerking miljoenen Bolt Food klanten een nieuwe duurzame bezorgoptie. “Op de langere termijn hopen we door deze samenwerking uit te breiden en bezorgingen goedkoper en toegankelijk te maken voor nog meer klanten’’, Kabanov. 

Ceo van Starship Technologies, Alastair Westgarth voegt daar aan toe: ‘’Bolt en Starship delen erg overeenkomstige doelen om lokaal transport duurzamer te maken. Wij op onze beurt bieden een gemakkelijke en on-demand autonome bezorgservice.’’

Bolt in zee met maker bezorgrobots Starship | Fleet&Mobility

Bolt in zee met maker bezorgrobots Starship

Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Het in Estland gevestigde Starship heeft naar eigen zeggen als eerste bedrijf de mijlpaal van vijf miljoen commerciële bezorgingen in de wereld gehaald. Het eveneens Estse Bolt, dat zich de Europese mobiliteits-superapp noemt, bedient op haar beurt 100 miljoen gebruikers in
meer dan 500 steden waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Groningen. Met de toevoeging van Starship kan Bolt nu ‘een volledig pakket aan multimodale afleveropties bieden’. Dit is volgens het bedrijf wel afhankelijk van de grootte van de bestelling en de afstand, wat de winstgevendheid per aflevering beïnvloedt.

‘’Zowel Bolt als Starship hebben innovatieve producten gecreëerd die de manier waarop mensen zich verplaatsen en goederen kopen en bezorgd krijgen in steden hebben gerevolutioneerd. We zijn erg enthousiast om deze twee diensten samen te brengen”, zegt Jevgeni Kabanov, Bolt’s President.

Volgens Kabanov biedt de nieuwe samenwerking miljoenen Bolt Food klanten een nieuwe duurzame bezorgoptie. “Op de langere termijn hopen we door deze samenwerking uit te breiden en bezorgingen goedkoper en toegankelijk te maken voor nog meer klanten’’, Kabanov. 

Ceo van Starship Technologies, Alastair Westgarth voegt daar aan toe: ‘’Bolt en Starship delen erg overeenkomstige doelen om lokaal transport duurzamer te maken. Wij op onze beurt bieden een gemakkelijke en on-demand autonome bezorgservice.’’