Fabrikanten microcars L7e vormen Europese Club

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: European Microcars Coalition)

De Coalitie is opgericht door Microlino, City Transformer en Circle Mobility. Zij verwachten dat college-bedrijven zich snel bij het initiatief aan zullen sluiten. Eén van de doelen is er voor te zorgen dat het belastingen- en subsidiebeleid wordt ingezet om mensen er toe aan te zetten van grote auto’s over te stappen op een microcar.

Ook wil de groep werken met stadsbestuurders om uitzonderingen en voordelen voor de eigenaren van die kleine voertuigen
in het stadsverkeer en bij het parkeren voor elkaar te krijgen.

De categorie

L7e (heavy quadricycle) is de EU-categorie voor vierwielige snelle microcars die op elke soort weg mogen rijden. Die categorie moet niet worden verward met L6e voertuigen (light quadricycle) die meestal goedkoper en langzaam zijn en maar slechts beperkt mogen rondrijden, leggen de initiatiefnemers uit.

‘’De L7e microcars zijn een ongelofelijke oplossing voor veel sociale problemen. Ze inzetten betekent minder vervuiling, minder opstoppingen, een energie-efficiënter vervoer, een hogere veiligheid voor voetgangers en fietsers en bovenal meer openbare ruimte voor groen, paden en allerlei soorten stadsleven. Full-size auto’s, of die nu een verbrandingsmotor of een elektrische hebben, blijven grote hoeveelheden openbare ruimte opslokken voor snelwegen en parkeren terwijl 80% ervan maar één inzittende heeft’’, aldus de coalitie.