Xximo: tankstation-broodjes in de ban

Redactie Redactie
• Laatste update:

Klanten kunnen instellen of een Xximo-kaart alleen gebruikt mag worden voor tanken, of dat er ook mee mag worden betaald voor ov, parkeren, taxi en/of horeca. Kaarthouders die ook horeca-aankopen mogen doen, kunnen op dit moment nog een broodje kopen bij het tankstation. Vanaf volgende maand kunnen zij daarvoor alleen nog terecht bij horecagelegenheden.

Het gevolg van deze maatregel is dat Xximo-kaarthouders per 1 juli niet meer kunnen tanken bij zo’n 700 tankstations omdat deze stations geen onderscheid kunnen maken tussen tanktransacties en andere verkopen, zoals broodjes, en alleen een totaalfactuur leveren. “Tankstations die de brandstof kunnen scheiden van andere aankopen blijven in ons netwerk”, vertelt Bunnik. “Dat zijn er vanaf 1 juli zo’n 2.800. De stations die dat niet kunnen, worden per die datum geblokkeerd.”

Communicatie
Xximo-kaarthouders worden eind deze maand (opnieuw) op de hoogte gebracht van waar de goedkoopste tankstations in de buurt van hun woon- en werkadres zich bevinden. Ook wordt de Xximo-app aangepast zodat de geblokkeerde tankstations niet meer weergegeven worden.

Deze communicatie valt samen met de marketingcampagne ‘Het slimmme tanken’, die Xximo volgende maand nieuw leven inblaast. Klanten krijgen bij 1.400 tankstations van Xximo een prijsgarantie: ze betalen daar het gehele jaar door minstens 8 cent per liter minder dan de landelijke adviesprijs.