‘Wagenpark wordt inkomstenbron in plaats van kostenpost’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Op basis van een eigen analyse verwacht Frost & Sullivan dat rond 2020 het aantal deelauto’s in Europa is gegroeid van de huidige tweeduizend naar zo’n 75 à 100 duizend stuks. Zakelijk autodelen neemt een vlucht en onder meer verhuurbedrijven, autofabrikanten, leasemaatschappijen en autodeelbedrijven bieden deze diensten aan.

Deze ontwikkeling naar meer deelauto`s is ingegeven door urbanisatie: steeds minder werknemers  hebben behoefte aan een eigen auto voor hun woon-werk-reizen. Daarnaast maken ontwikkelingen in telematica en fleetmanagementsoftware het voor bedrijven eenvoudiger en aantrekkelijker hun wagenpark open te stellen voor werknemers om tegen betaling de auto`s privé te gebruiken. Niet alleen kunnen bedrijven hierdoor geld verdienen aan hun vloot, ze worden er ook een aantrekkelijkere werkgever door.

Frost & Sullivan houdt op 26 juni in Londen een workshop over Urban Mobility waarbij zakelijk autodelen ook aan bod komt.