Personenauto's

Laatste update:

BMW-3 in top 10 zuinige auto`s

De BMW 3-serie is nieuw binnen komen rijden in de top 10 zuinigste auto’s, zowel bij de diesel- als de benzineauto’s. Het model is op de achtste plaats de hoogste nieuwe binnenkomer bij de grote dieselauto’s. Bij de grote benzineauto’s komt hij op de zevende plaats binnen, na de Skoda Superb die nieuw is op de zesde plek.

Dat blijkt uit de meest recente top 10’s zuinige auto’s die ANWB en Stichting Natuur en Milieu hebben opgesteld. Hierbij wordt gekeken naar het verbruik volgens de fabrieksopgaaf en het werkelijk verbruik op basis van cijfers van TNO en Travel Card.

Weinig verandering
De top 3’s zuinige benzineauto’s is in alle drie de segmenten ongewijzigd. Met bovenaan bij de kleine modellen de Toyota Yaris Full Hybrid, bij de middelgrote modellen de Toyota Auris Hybrid en bij de grote de Lexus IS300h.

Ook bij de dieselauto’s verandert er weinig. Bij de kleinemodellen delen nog steeds de Citroën C3, de Citroën DS 3 en de Peugeot 208 de eerste plaats. Bij de middelgrote diesels wordt de eerste plaats gedeeld door de Citroën C4 Cactus, de Peugeot 308 en de Volvo v40, die bij de vorige meting nog op de derde plaats kwam. En bij de grote dieselauto’s zit er weinig beweging in de lijstaanvoerders: de DS5 en de Skoda Octavia delen de eerste podiumplaats.

Bekijk de hele top 10`s op de website van de ANWB.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
BMW-3 in top 10 zuinige auto`s | Fleet&Mobility
Personenauto's

Laatste update:

BMW-3 in top 10 zuinige auto`s

De BMW 3-serie is nieuw binnen komen rijden in de top 10 zuinigste auto’s, zowel bij de diesel- als de benzineauto’s. Het model is op de achtste plaats de hoogste nieuwe binnenkomer bij de grote dieselauto’s. Bij de grote benzineauto’s komt hij op de zevende plaats binnen, na de Skoda Superb die nieuw is op de zesde plek.

Dat blijkt uit de meest recente top 10’s zuinige auto’s die ANWB en Stichting Natuur en Milieu hebben opgesteld. Hierbij wordt gekeken naar het verbruik volgens de fabrieksopgaaf en het werkelijk verbruik op basis van cijfers van TNO en Travel Card.

Weinig verandering
De top 3’s zuinige benzineauto’s is in alle drie de segmenten ongewijzigd. Met bovenaan bij de kleine modellen de Toyota Yaris Full Hybrid, bij de middelgrote modellen de Toyota Auris Hybrid en bij de grote de Lexus IS300h.

Ook bij de dieselauto’s verandert er weinig. Bij de kleinemodellen delen nog steeds de Citroën C3, de Citroën DS 3 en de Peugeot 208 de eerste plaats. Bij de middelgrote diesels wordt de eerste plaats gedeeld door de Citroën C4 Cactus, de Peugeot 308 en de Volvo v40, die bij de vorige meting nog op de derde plaats kwam. En bij de grote dieselauto’s zit er weinig beweging in de lijstaanvoerders: de DS5 en de Skoda Octavia delen de eerste podiumplaats.

Bekijk de hele top 10`s op de website van de ANWB.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie