Toyota en Suzuki werken samen aan nieuwe hybride modellen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Hybride Toyota Corolla. (Foto: Toyota)

Suzuki komt met een hybride auto op de markt met Toyota technologie. Toyota stelt in Europa ook het autoplatform van de RAV4 en de Corolla beschikbaar aan Suzuki waardoor deze twee hybrides in Europa kan uitbrengen. Op zijn beurt geeft Suzuki zijn platformtechniek van de modellen Ciaz en Ertiga aan Toyota voor de Indiase markt.

Ook gaan de autofabrikanten gezamenlijk een nieuwe mpv in het C-segment ontwikkelen en komen daarvan elk met een eigen modelvariant. De Japanse automakers werken al sinds 2017 samen. Eerder maakte Suzuki al bekend geheel te stoppen met de productie van dieselmotoren. Het afgelopen najaar moest Toyota wereldwijd nog miljoenen hybrides terugroepen vanwege een storing in het systeem.

Toyota en Suzuki werken samen aan nieuwe hybride modellen | Fleet&Mobility

Toyota en Suzuki werken samen aan nieuwe hybride modellen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Hybride Toyota Corolla. (Foto: Toyota)

Suzuki komt met een hybride auto op de markt met Toyota technologie. Toyota stelt in Europa ook het autoplatform van de RAV4 en de Corolla beschikbaar aan Suzuki waardoor deze twee hybrides in Europa kan uitbrengen. Op zijn beurt geeft Suzuki zijn platformtechniek van de modellen Ciaz en Ertiga aan Toyota voor de Indiase markt.

Ook gaan de autofabrikanten gezamenlijk een nieuwe mpv in het C-segment ontwikkelen en komen daarvan elk met een eigen modelvariant. De Japanse automakers werken al sinds 2017 samen. Eerder maakte Suzuki al bekend geheel te stoppen met de productie van dieselmotoren. Het afgelopen najaar moest Toyota wereldwijd nog miljoenen hybrides terugroepen vanwege een storing in het systeem.