Personenauto's

Autoverkoop EU: Meer geëlektrificeerde auto’s dan diesels verkocht

(Foto: Shutterstock)

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er in de Europese Unie in één maand meer hybride en elektrische auto’s verkocht dan diesels. Dat meldt dataleverancier Jato vandaag.

In september hadden benzineauto’s een marktaandeel van 47 procent in de registraties van nieuwe personenauto’s, terwijl diesels en stekkerauto’s beide tot 25 procent kwamen. Het is een van de belangrijkste reden waarom Jato dit jaareen forse daling in de gemiddelde CO2-uitstoot waarneemt.

Eerder meldde fabrikantenorganisatie Acea dat in september voor het eerst dit jaarhet aantal registraties steeg.

Stekkerauto’s zijn goed voor 47 procent van de totale verkoop van geëlektrificeerde auto’s. De Tesla Model 3 is met een kleine zestienduizend eenheden de meest verkochte batterij-elektrische auto’s. De Mercedes A-klasse plugin (4.782) is de meest geregistreerde plugin. De Volkswagen Golf (28.731) is overall het meest geregistreerd.

jato best selling cars september

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Autoverkoop EU: Meer geëlektrificeerde auto’s dan diesels verkocht | Fleet&Mobility

Autoverkoop EU: Meer geëlektrificeerde auto’s dan diesels verkocht

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

In september hadden benzineauto’s een marktaandeel van 47 procent in de registraties van nieuwe personenauto’s, terwijl diesels en stekkerauto’s beide tot 25 procent kwamen. Het is een van de belangrijkste reden waarom Jato dit jaareen forse daling in de gemiddelde CO2-uitstoot waarneemt.

Eerder meldde fabrikantenorganisatie Acea dat in september voor het eerst dit jaarhet aantal registraties steeg.

Stekkerauto’s zijn goed voor 47 procent van de totale verkoop van geëlektrificeerde auto’s. De Tesla Model 3 is met een kleine zestienduizend eenheden de meest verkochte batterij-elektrische auto’s. De Mercedes A-klasse plugin (4.782) is de meest geregistreerde plugin. De Volkswagen Golf (28.731) is overall het meest geregistreerd.

jato best selling cars september