Infrastructuur

Laatste update:

Allego verhoogt laadtarieven per 1 september

Allego verhoogd laadtarieven per 1 september (foto: Shutterstock)

In navolging van Fastned heeft ook Allego meegedeeld dat het de laadtarieven voor elektrische auto’s per 1 september moet verhogen vanwege de sterk stijgende energieprijzen. Die verhoging geldt voor vrijwel alle landen waar Allego werkzaam is, inclusief Nederland. In de meeste landen is het de tweede keer dit jaar dat het laadbedrijf de tarieven verhoogt.

In ons land gaat de prijs bij een AC lader omhoog met één cent naar 40 cent/kWh. De prijs voor DC of HPC laders gaat in ons land echter – als uitzondering – met één cent omlaag. In België gaat AC laden 45 cent/kWh kosten en gaan de andere twee laadmethoden van Allego eveneens in prijs omhoog.

In Frankrijk, waar de regering de stijging van de energieprijs heeft afgekapt, verhoogt Allego de laadtarieven aanzienlijk meer. Zo kost laden bij een AC-punt daar vanaf volgende maand 0,50 cent/kWh terwijl dat nu nog 0,35 cent is. Voor DC-laden gaat het Franse tarief van 0,50 cent naar 0,69 cent/kWh en voor HPC-laden van 0,55 naar 0,79 cent/kWh.

Allego verhoogt laadtarieven per 1 september | Fleet&Mobility

Allego verhoogt laadtarieven per 1 september

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Allego verhoogd laadtarieven per 1 september (foto: Shutterstock)

In ons land gaat de prijs bij een AC lader omhoog met één cent naar 40 cent/kWh. De prijs voor DC of HPC laders gaat in ons land echter – als uitzondering – met één cent omlaag. In België gaat AC laden 45 cent/kWh kosten en gaan de andere twee laadmethoden van Allego eveneens in prijs omhoog.

In Frankrijk, waar de regering de stijging van de energieprijs heeft afgekapt, verhoogt Allego de laadtarieven aanzienlijk meer. Zo kost laden bij een AC-punt daar vanaf volgende maand 0,50 cent/kWh terwijl dat nu nog 0,35 cent is. Voor DC-laden gaat het Franse tarief van 0,50 cent naar 0,69 cent/kWh en voor HPC-laden van 0,55 naar 0,79 cent/kWh.