Overig

Laatste update:

Groene stroom uit zonnepark laadt Allego EV’s op

(Foto: Shutterstock)

Laadpaalbedrijf Allego heeft een overeenkomst afgesloten met Klimaatfonds Nederland voor de afname van elektriciteit uit Zonnepark Adijk II. Hiermee verzekert het bedrijf zich langjarig van groene elektriciteit om EV’s op te laden. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

Door de gestegen prijzen en veranderingen op de elektriciteitsmarkt gaan volgens Allego veel bedrijven op zoek naar een duurzame oplossing. Hierbij kijken bedrijven zowel naar duurzame energie als prijsstabiliteit. Door een overeenkomst, genaamd een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA), kunnen bedrijven duurzame elektriciteit direct afnemen van een zonnepark zonder tussenpersoon. 

Volgens Allego krijgen zowel de afnemer als de producent daardoor op lange termijn zekerheid. De afnemer krijgt zekerheid op een deel van zijn elektriciteitskosten, en de producent heeft stabiele inkomsten.

”Het Klimaatfonds is een betrouwbare partner voor Allego om de levering van 100 procent duurzaam opgewekte energie voor onze EV-rijders te realiseren. Het past in onze visie om iedere EV-rijder de zekerheid te bieden om overal te kunnen gaan en staan vanuit het betrouwbare en duurzame laadnetwerk van Allego”, vertelt ceo van Allego, Mathieu Bonnet.

Een mijlpaal

Ook Klimaatfonds Nederland is te spreken over de overeenkomst. “De CPPA met Allego is een nieuwe mijlpaal voor beide partijen”, aldus Tim Damen van Klimaatfonds Nederland.

De komende maanden zal het zonnepark gebouwd worden. De verwachting is dat het park zo’n 45 duizend Megawattuur aan duurzame elektriciteit zal opwekken. Eind 2023 wordt het park aangesloten op het publieke elektriciteitsnetwerk. De verwachting is dat het dan elke dag ongeveer 2 duizend elektrische voertuigen kan opladen via laadstations.

Allego heeft in Europa een laadnetwerk van meer dan 34 duizend laadpunten opgebouwd. Alle laadoplossingen zijn verbonden met het eigen EV-Cloud platform. Het bedrijf heeft als doel om voor de toekomst 100 procent duurzaam in te kopen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Robert Smid
Groene stroom uit zonnepark laadt Allego EV’s op | Fleet&Mobility

Groene stroom uit zonnepark laadt Allego EV’s op

Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Door de gestegen prijzen en veranderingen op de elektriciteitsmarkt gaan volgens Allego veel bedrijven op zoek naar een duurzame oplossing. Hierbij kijken bedrijven zowel naar duurzame energie als prijsstabiliteit. Door een overeenkomst, genaamd een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA), kunnen bedrijven duurzame elektriciteit direct afnemen van een zonnepark zonder tussenpersoon. 

Volgens Allego krijgen zowel de afnemer als de producent daardoor op lange termijn zekerheid. De afnemer krijgt zekerheid op een deel van zijn elektriciteitskosten, en de producent heeft stabiele inkomsten.

”Het Klimaatfonds is een betrouwbare partner voor Allego om de levering van 100 procent duurzaam opgewekte energie voor onze EV-rijders te realiseren. Het past in onze visie om iedere EV-rijder de zekerheid te bieden om overal te kunnen gaan en staan vanuit het betrouwbare en duurzame laadnetwerk van Allego”, vertelt ceo van Allego, Mathieu Bonnet.

Een mijlpaal

Ook Klimaatfonds Nederland is te spreken over de overeenkomst. “De CPPA met Allego is een nieuwe mijlpaal voor beide partijen”, aldus Tim Damen van Klimaatfonds Nederland.

De komende maanden zal het zonnepark gebouwd worden. De verwachting is dat het park zo’n 45 duizend Megawattuur aan duurzame elektriciteit zal opwekken. Eind 2023 wordt het park aangesloten op het publieke elektriciteitsnetwerk. De verwachting is dat het dan elke dag ongeveer 2 duizend elektrische voertuigen kan opladen via laadstations.

Allego heeft in Europa een laadnetwerk van meer dan 34 duizend laadpunten opgebouwd. Alle laadoplossingen zijn verbonden met het eigen EV-Cloud platform. Het bedrijf heeft als doel om voor de toekomst 100 procent duurzaam in te kopen.