Laatste update:

Total Energies breidt laadnetwerk uit in de hoofdstad

Total Energies gaat het laadnetwerk in Amsterdam uitbreiden. (Foto: Total Energies)

Total Energies gaat het laadnetwerk van Amsterdam uitbreiden met 2.200 nieuwe laadpunten.

De gemeente Amsterdam heeft de concessie voor de uitbreiding van het openbare laadnetwerk gegund aan Total Energies. In het najaar van 2022 moeten de 2.200 nieuwe laadpunten geïnstalleerd zijn. Zo meldt het bedrijf.

“Met de plaatsing van de nieuwe laadpunten zetten we een volgende, belangrijke stap naar schonere lucht voor alle Amsterdammers”, aldus wethouder Egbert de Vries van Verkeer, Vervoer, Water en Luchtkwaliteit van Amsterdam. De hoofdstad heeft zichzelf tot doel gesteld om vanaf 2030 volledig uitstootvrij vervoer te realiseren. Eind vorig jaar presenteerde de gemeente een strategisch plan om de laadinfrastructuur te vergroten,

Data gestuurd

Het uitbreiden van het laadnetwerk vindt deels plaats via verzoeken vanuit elektrische rijders. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een data gestuurde aanpak waarbij de belasting van het huidige netwerk wordt gemonitord. Als de vraag hoog wordt, worden er laadpalen bijgeplaatst. Total Energies zal 1.100 laadpalen gaan installeren, die elk zijn uitgerust met twee laadpunten. 

Total Energies is naar eigen zeggen de grootste EV-laadoperator in de regio Amsterdam en exploiteert ook laadinfrastructuur in bijvoorbeeld Londen en Parijs.

Total Energies breidt laadnetwerk uit in de hoofdstad | Fleet&Mobility

Total Energies breidt laadnetwerk uit in de hoofdstad

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Total Energies gaat het laadnetwerk in Amsterdam uitbreiden. (Foto: Total Energies)

De gemeente Amsterdam heeft de concessie voor de uitbreiding van het openbare laadnetwerk gegund aan Total Energies. In het najaar van 2022 moeten de 2.200 nieuwe laadpunten geïnstalleerd zijn. Zo meldt het bedrijf.

“Met de plaatsing van de nieuwe laadpunten zetten we een volgende, belangrijke stap naar schonere lucht voor alle Amsterdammers”, aldus wethouder Egbert de Vries van Verkeer, Vervoer, Water en Luchtkwaliteit van Amsterdam. De hoofdstad heeft zichzelf tot doel gesteld om vanaf 2030 volledig uitstootvrij vervoer te realiseren. Eind vorig jaar presenteerde de gemeente een strategisch plan om de laadinfrastructuur te vergroten,

Data gestuurd

Het uitbreiden van het laadnetwerk vindt deels plaats via verzoeken vanuit elektrische rijders. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een data gestuurde aanpak waarbij de belasting van het huidige netwerk wordt gemonitord. Als de vraag hoog wordt, worden er laadpalen bijgeplaatst. Total Energies zal 1.100 laadpalen gaan installeren, die elk zijn uitgerust met twee laadpunten. 

Total Energies is naar eigen zeggen de grootste EV-laadoperator in de regio Amsterdam en exploiteert ook laadinfrastructuur in bijvoorbeeld Londen en Parijs.