Laadpaalbedrijf Opcharge haalt financiering op van 32 miljoen euro

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Cyriel van Bree, ceo van Opcharge. (Foto: Opcharge)

De kapitaalinjectie van 32 miljoen euro is bijeengebracht door drie Nederlandse financiers: grootaandeelhouder Ramphastos Investments, ASN Bank en door Aegon Asset Management beheerde investeringsvehikels (waarbij de investering door deze investeringsvehikels mede mogelijk wordt gemaakt door het Europees Investeringsfonds met steun van de Europese Unie). Opcharge meldt dat zij met de investering het netwerk van laadpalen in binnen- en buitenland sneller kunnen uitbreiden.

“Nederland loopt nu tegen een grote uitdaging aan, namelijk de beschikbaarheid van laadpalen voor al deze auto’s”, zegt Cyriel van Bree, ceo en partner van Opcharge. “Dankzij deze opgehaalde financiering kunnen we onze ambitieuze groeistrategie verder versnellen en zo helpen aan deze vraag te voldoen.”

“Onze ambitie is om tot 2030 75 duizend laadpunten aan te sluiten, waarvan zeker de helft buiten Nederland”, besluit Van Bree.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Laadpaalbedrijf Opcharge haalt financiering op van 32 miljoen euro | Fleet&Mobility

Laadpaalbedrijf Opcharge haalt financiering op van 32 miljoen euro

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Cyriel van Bree, ceo van Opcharge. (Foto: Opcharge)

De kapitaalinjectie van 32 miljoen euro is bijeengebracht door drie Nederlandse financiers: grootaandeelhouder Ramphastos Investments, ASN Bank en door Aegon Asset Management beheerde investeringsvehikels (waarbij de investering door deze investeringsvehikels mede mogelijk wordt gemaakt door het Europees Investeringsfonds met steun van de Europese Unie). Opcharge meldt dat zij met de investering het netwerk van laadpalen in binnen- en buitenland sneller kunnen uitbreiden.

“Nederland loopt nu tegen een grote uitdaging aan, namelijk de beschikbaarheid van laadpalen voor al deze auto’s”, zegt Cyriel van Bree, ceo en partner van Opcharge. “Dankzij deze opgehaalde financiering kunnen we onze ambitieuze groeistrategie verder versnellen en zo helpen aan deze vraag te voldoen.”

“Onze ambitie is om tot 2030 75 duizend laadpunten aan te sluiten, waarvan zeker de helft buiten Nederland”, besluit Van Bree.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.