Infrastructuur

Laadpaalbedrijf Opcharge haalt financiering op van 32 miljoen euro

Cyriel van Bree, ceo van Opcharge. (Foto: Opcharge)

Opcharge, de Nederlandse leverancier van laadoplossingen, heeft zich verzekerd van een investering van 32 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De kapitaalinjectie van 32 miljoen euro is bijeengebracht door drie Nederlandse financiers: grootaandeelhouder Ramphastos Investments, ASN Bank en door Aegon Asset Management beheerde investeringsvehikels (waarbij de investering door deze investeringsvehikels mede mogelijk wordt gemaakt door het Europees Investeringsfonds met steun van de Europese Unie). Opcharge meldt dat zij met de investering het netwerk van laadpalen in binnen- en buitenland sneller kunnen uitbreiden.

“Nederland loopt nu tegen een grote uitdaging aan, namelijk de beschikbaarheid van laadpalen voor al deze auto’s”, zegt Cyriel van Bree, ceo en partner van Opcharge. “Dankzij deze opgehaalde financiering kunnen we onze ambitieuze groeistrategie verder versnellen en zo helpen aan deze vraag te voldoen.”

“Onze ambitie is om tot 2030 75 duizend laadpunten aan te sluiten, waarvan zeker de helft buiten Nederland”, besluit Van Bree.

Laadpaalbedrijf Opcharge haalt financiering op van 32 miljoen euro | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laadpaalbedrijf Opcharge haalt financiering op van 32 miljoen euro

Cyriel van Bree, ceo van Opcharge. (Foto: Opcharge)

Opcharge, de Nederlandse leverancier van laadoplossingen, heeft zich verzekerd van een investering van 32 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De kapitaalinjectie van 32 miljoen euro is bijeengebracht door drie Nederlandse financiers: grootaandeelhouder Ramphastos Investments, ASN Bank en door Aegon Asset Management beheerde investeringsvehikels (waarbij de investering door deze investeringsvehikels mede mogelijk wordt gemaakt door het Europees Investeringsfonds met steun van de Europese Unie). Opcharge meldt dat zij met de investering het netwerk van laadpalen in binnen- en buitenland sneller kunnen uitbreiden.

“Nederland loopt nu tegen een grote uitdaging aan, namelijk de beschikbaarheid van laadpalen voor al deze auto’s”, zegt Cyriel van Bree, ceo en partner van Opcharge. “Dankzij deze opgehaalde financiering kunnen we onze ambitieuze groeistrategie verder versnellen en zo helpen aan deze vraag te voldoen.”

“Onze ambitie is om tot 2030 75 duizend laadpunten aan te sluiten, waarvan zeker de helft buiten Nederland”, besluit Van Bree.