Europese bestelwagenverkoop stijgt in april 8,4 procent

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De verkoop van bedrijfswagens steeg in april met 8,4 procent. (Foto: Shutterstock)

De totale verkoop van lichte bedrijfswagens (tot 3,5 ton) in Europa is over de maand april gestegen met 8,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van fabrikantenorganisatie Acea. Er zijn in de EU in april in totaal ruim 176 duizend bedrijfswagens geregistreerd.

Vooral in Italië (+15,6%), Duitsland (+13,2%) en Frankrijk (+12,4%) werd behoorlijk geplust in de registratie van bedrijfswagens. Gevolgd door Spanje (+7,8%) en de UK (+4,7%). In ons land steeg het aantal registraties in april met 1,4 procent tot 6.284, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste vier maanden van dit jaar is de EU bestelwagenverkoop met 5,9 procent gestegen tot ruim 721 duizend

Europese bestelwagenverkoop stijgt in april 8,4 procent | Fleet&Mobility

Europese bestelwagenverkoop stijgt in april 8,4 procent

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De verkoop van bedrijfswagens steeg in april met 8,4 procent. (Foto: Shutterstock)

De totale verkoop van lichte bedrijfswagens (tot 3,5 ton) in Europa is over de maand april gestegen met 8,4 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van fabrikantenorganisatie Acea. Er zijn in de EU in april in totaal ruim 176 duizend bedrijfswagens geregistreerd.

Vooral in Italië (+15,6%), Duitsland (+13,2%) en Frankrijk (+12,4%) werd behoorlijk geplust in de registratie van bedrijfswagens. Gevolgd door Spanje (+7,8%) en de UK (+4,7%). In ons land steeg het aantal registraties in april met 1,4 procent tot 6.284, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste vier maanden van dit jaar is de EU bestelwagenverkoop met 5,9 procent gestegen tot ruim 721 duizend