‘helft nederlanders wil geen ev’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo'n 41 procent van de Nederlanders overweegt een elektrische auto aan te schaffen wanneer die niet duurder zou zijn dan een reguliere auto. Echter, 44 procent zegt ook dan geen EV te willen kopen, terwijl 10 procent volmondig ‘ja’ zou zeggen tegen de aanschaf van een elektrische auto. Zonder aankoopstimulans zegt nog 30 procent geïnteresseerd te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder tweeduizend Nederlanders in opdracht van de Vereniging Elektrische Rijders (VER). Als belangrijkste overweging om een elektrische auto te kopen, noemen respondenten dat het goed is voor het milieu (52 procent), gevolgd door de lage gebruikskosten (36 procent). Belangrijkste reden om geen EV te kopen is voor 39 procent van de consumenten de hoge aanschafprijs en voor 21 procent de beperkte actieradius. De VER werd in oktober opgericht en pleit voor een EV- aankoopstimulans voor particulieren vanuit de overheid.

‘helft nederlanders wil geen ev’ | Fleet&Mobility

‘helft nederlanders wil geen ev’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo'n 41 procent van de Nederlanders overweegt een elektrische auto aan te schaffen wanneer die niet duurder zou zijn dan een reguliere auto. Echter, 44 procent zegt ook dan geen EV te willen kopen, terwijl 10 procent volmondig ‘ja’ zou zeggen tegen de aanschaf van een elektrische auto. Zonder aankoopstimulans zegt nog 30 procent geïnteresseerd te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder tweeduizend Nederlanders in opdracht van de Vereniging Elektrische Rijders (VER). Als belangrijkste overweging om een elektrische auto te kopen, noemen respondenten dat het goed is voor het milieu (52 procent), gevolgd door de lage gebruikskosten (36 procent). Belangrijkste reden om geen EV te kopen is voor 39 procent van de consumenten de hoge aanschafprijs en voor 21 procent de beperkte actieradius. De VER werd in oktober opgericht en pleit voor een EV- aankoopstimulans voor particulieren vanuit de overheid.