Hr zaken: verantwoorde vergrijzing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is goed om te zien dat er het afgelopen jaar er een toename is geweest van tijdelijke inleen, vooral onder technici en serviceadviseurs, maar ook onder commerciële en ondersteunende functies. Vooral aan het einde van het jaar is er onder invloed van de fiscale regels veel drukte met uitleveren van nieuwe auto's. Bedrijven zijn erachter gekomen dat inleen niet duur hoeft te zijn als je een goede planning en businesscase maakt. Kortom: als je niet alleen kijkt naar wat het kost, maar vooral naar wat het kan opleveren. Wat we ook gezien hebben in 2015 is dat veel tijdelijke krachten uiteindelijk tot vaste medewerkers zijn geworden. De rol van een bemiddelingsbureau om de bedrijven te helpen aan kwalitatief goede vakmensen is hierin significant. De groei van de inzet van tijdelijke inleen en gezamenlijk opleiden zet komend jaar door. Gelukkig lijkt de economie te groeien en het werk toe te nemen. De vraag is wel of alle spelers binnen de automotive beseffen dat de spoeling wat dunner wordt en de vergrijzing nu echt toeslaat. Wat al die jaren is voorspeld, is nu in hoog tempo de harde werkelijkheid aan het worden. We zullen jonge mensen een kans moeten geven, vaak binnen de bedrijven, en ze bijvoorbeeld een middag per week naar school laten gaan. Het is in ieders belang om deze uitdaging aan te gaan. Uiteraard moeten wij als bemiddelaar ook onze verantwoordelijkheid nemen en investeren in het opleiden van mensen. Maar dat slaagt alleen in samenwerking met leerbedrijven die durven en willen investeren. Wij beloven dat als zij dat doen, zij er de beste mensen voor terug krijgen.

Richard Zwarter is manager automotive bij Consolid, r.zwarter@consolid.nl

Hr zaken: verantwoorde vergrijzing | Fleet&Mobility

Hr zaken: verantwoorde vergrijzing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is goed om te zien dat er het afgelopen jaar er een toename is geweest van tijdelijke inleen, vooral onder technici en serviceadviseurs, maar ook onder commerciële en ondersteunende functies. Vooral aan het einde van het jaar is er onder invloed van de fiscale regels veel drukte met uitleveren van nieuwe auto's. Bedrijven zijn erachter gekomen dat inleen niet duur hoeft te zijn als je een goede planning en businesscase maakt. Kortom: als je niet alleen kijkt naar wat het kost, maar vooral naar wat het kan opleveren. Wat we ook gezien hebben in 2015 is dat veel tijdelijke krachten uiteindelijk tot vaste medewerkers zijn geworden. De rol van een bemiddelingsbureau om de bedrijven te helpen aan kwalitatief goede vakmensen is hierin significant. De groei van de inzet van tijdelijke inleen en gezamenlijk opleiden zet komend jaar door. Gelukkig lijkt de economie te groeien en het werk toe te nemen. De vraag is wel of alle spelers binnen de automotive beseffen dat de spoeling wat dunner wordt en de vergrijzing nu echt toeslaat. Wat al die jaren is voorspeld, is nu in hoog tempo de harde werkelijkheid aan het worden. We zullen jonge mensen een kans moeten geven, vaak binnen de bedrijven, en ze bijvoorbeeld een middag per week naar school laten gaan. Het is in ieders belang om deze uitdaging aan te gaan. Uiteraard moeten wij als bemiddelaar ook onze verantwoordelijkheid nemen en investeren in het opleiden van mensen. Maar dat slaagt alleen in samenwerking met leerbedrijven die durven en willen investeren. Wij beloven dat als zij dat doen, zij er de beste mensen voor terug krijgen.

Richard Zwarter is manager automotive bij Consolid, r.zwarter@consolid.nl