Thema Mobiliteitsconcepten | Moderne mobiliteit draait om delen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Toogethr: carpoolen met collega’s

p19 togetherPricewaterhousecoopers (PwC), Accenture en Engie, grote bedrijven aan de Amsterdamse Zuidas, zijn launching partners van ridesharing-app Toogethr. “Op de Zuidas zijn bereikbaarheid en parkeren enorme problemen”, zegt Joost Bijlsma, ceo van Toogethr. “Voor bedrijven daar is het interessant als medewerkers samen in één auto komen.” 

Toogethr werkt op community-basis: een bedrijf kan ervoor kiezen medewerkers met elkaar te laten carpoolen, of met die van bedrijven in de buurt. “Zo creëer je meer betrouwbaarheid en veiligheid”, zegt Bijlsma. “Als carpoolers bij elkaar in de buurt werken, weet je zeker dat iedereen op tijd wil komen. Bij een onbekende chauffeur is dat toch anders.” 

Carpoolen levert bedrijven nog meer op, aldus Bijlsma. “De parkeerdruk neemt af, net als de wachttijd voor parkeerfaciliteiten op piekmomenten. Er komt meer sociale cohesie in de community, en samen rijden wordt leuker voor de medewerkers omdat ze ervoor beloond worden. Daarnaast daalt de CO2-uitstoot van de deelnemende bedrijven. Wij rapporteren precies hoeveel.” 

Toogethr biedt de werkgever mogelijkheden om incentives te bieden voor carpoolen. Ook heeft Toogethr een eigen loyaliteitsprogramma. Bedrijven kunnen een abonnement afsluiten voor een bedrag van 1 tot 2 euro per maand per medewerker, afhankelijk van de grootte van de pool. “In dat bedrag zit ook de doorlopende activatie van medewerkers en communicatie over carpoolen”, zegt Bijlsma. Inmiddels doet het bedrijf zaken met bedrijven in een aantal grote steden in Nederland, België en Luxemburg. 

Thema Mobiliteitsconcepten | Moderne mobiliteit draait om delen | Fleet&Mobility

Thema Mobiliteitsconcepten | Moderne mobiliteit draait om delen

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Toogethr: carpoolen met collega’s

p19 togetherPricewaterhousecoopers (PwC), Accenture en Engie, grote bedrijven aan de Amsterdamse Zuidas, zijn launching partners van ridesharing-app Toogethr. “Op de Zuidas zijn bereikbaarheid en parkeren enorme problemen”, zegt Joost Bijlsma, ceo van Toogethr. “Voor bedrijven daar is het interessant als medewerkers samen in één auto komen.” 

Toogethr werkt op community-basis: een bedrijf kan ervoor kiezen medewerkers met elkaar te laten carpoolen, of met die van bedrijven in de buurt. “Zo creëer je meer betrouwbaarheid en veiligheid”, zegt Bijlsma. “Als carpoolers bij elkaar in de buurt werken, weet je zeker dat iedereen op tijd wil komen. Bij een onbekende chauffeur is dat toch anders.” 

Carpoolen levert bedrijven nog meer op, aldus Bijlsma. “De parkeerdruk neemt af, net als de wachttijd voor parkeerfaciliteiten op piekmomenten. Er komt meer sociale cohesie in de community, en samen rijden wordt leuker voor de medewerkers omdat ze ervoor beloond worden. Daarnaast daalt de CO2-uitstoot van de deelnemende bedrijven. Wij rapporteren precies hoeveel.” 

Toogethr biedt de werkgever mogelijkheden om incentives te bieden voor carpoolen. Ook heeft Toogethr een eigen loyaliteitsprogramma. Bedrijven kunnen een abonnement afsluiten voor een bedrag van 1 tot 2 euro per maand per medewerker, afhankelijk van de grootte van de pool. “In dat bedrag zit ook de doorlopende activatie van medewerkers en communicatie over carpoolen”, zegt Bijlsma. Inmiddels doet het bedrijf zaken met bedrijven in een aantal grote steden in Nederland, België en Luxemburg.