Mobility Matters | ‘Negatief dieselsentiment’ drukt resultaat Sternlease

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Het aantal mobiliteitscontracten van Stern Mobility Solutions (Sternlease, Sternpartners en Sternrent) komt de eerste zes maanden op 15.420 stuks, een toename van 8,5 procent ten opzichte van 2017.

Het aantal leasecontracten van Sternlease steeg met 8,2 procent tot 11.927 contracten. De omzet kwam afgerond uit op 88 miljoen euro, tegenover 87 miljoen in 2017. Het bedrijfsresultaat van Stern Mobility Solutions kwam 10,6 procent lager uit dan in H1-2018. “In het eerste halfjaar van 2017 was er nog sprake van een positieve restwaardecorrectie, dit jaar was de uitkomst resultaatneutraal”, aldus het bedrijf. “De positieve restwaardecorrectie op benzinevoertuigen werd teniet gedaan door de negatieve restwaardecorrectie op dieselvoertuigen.”

Mobility Matters | ‘Negatief dieselsentiment’ drukt resultaat Sternlease | Fleet&Mobility

Mobility Matters | ‘Negatief dieselsentiment’ drukt resultaat Sternlease

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Het aantal mobiliteitscontracten van Stern Mobility Solutions (Sternlease, Sternpartners en Sternrent) komt de eerste zes maanden op 15.420 stuks, een toename van 8,5 procent ten opzichte van 2017.

Het aantal leasecontracten van Sternlease steeg met 8,2 procent tot 11.927 contracten. De omzet kwam afgerond uit op 88 miljoen euro, tegenover 87 miljoen in 2017. Het bedrijfsresultaat van Stern Mobility Solutions kwam 10,6 procent lager uit dan in H1-2018. “In het eerste halfjaar van 2017 was er nog sprake van een positieve restwaardecorrectie, dit jaar was de uitkomst resultaatneutraal”, aldus het bedrijf. “De positieve restwaardecorrectie op benzinevoertuigen werd teniet gedaan door de negatieve restwaardecorrectie op dieselvoertuigen.”