Fleet en mobility Live: alles over de transitie naar nieuwe mobiliteit

Redactie Redactie
• Laatste update:

carlo in actieDe Europese emissienormen en het Nederlandse klimaatakkoord hebben mobiliteit weer in de schijnwerpers gezet. Bedrijven zoeken in toenemende mate naar het inzetten van minder milieubelastende auto’s, autofabrikanten haasten zich dankzij de strenge emissienormen om meer elektrische auto’s op de weg te zetten. Hierin neemt ook het aantal rijhulpsystemen toe, die de verkeersveiligheid zouden moeten verbeteren, maar het lijkt erop dat – aldus VVN – de smartphone deze voordelen meer dan teniet doet. Met het toenemende aanbod van elektrische auto’s, met steeds meer nieuwe rijhulpsystemen, verandert de automobiliteit in rap tempo. Daarnaast geeft de digitalisering de mobiliteitsmanager steeds meer mogelijkheden om de mobiliteit zo efficiënt mogelijk in te richten. Dan gaat het niet alleen om het zakelijk autovervoer, maar ook om andere vervoermiddelen die bijvoorbeeld via apps aan elkaar kunnen worden geknoopt zodat de medewerker in realtime weet welke vervoersopties voor zijn of haar reis het beste zijn, en ook wanneer moet worden vertrokken om de afspraak op tijd te halen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar er ontstaat inmiddels wel een woud aan opties. Carlo van de Weijer, directeur Smart Mobility aan de TU/Eindhoven, legt in zijn keynote op het event uit hoe fleetmanagers optimaal kunnen inspelen op trends zoals van bezit naar gebruik en de route naar nul emissie.

HR-tafels 

Sinds de start van Fleet Mobility Live, vorig jaar mei, is ook de focus verbreed, met hr-managers. In exclusief voor hr-managers toegankelijke rondetafelsessies wordt ingegaan op de uitdagingen waarmee hr-professionals te maken krijgen op het gebied van de mobiliteit van de medewerkers.

HR-SESSIE TRENDS IN MOBILITEIT: Reizen is een belangrijk onderdeel van de werkdagen van uw medewerkers. Of het nu gaat om de trip van en naar huis of om de reis naar een klantlocatie of cursus. Deze reizen worden in toenemende mate beïnvloed door externe factoren zoals de toegenomen filedruk of het streven om duurzamer te reizen. Daar komen de ontwikkelingen binnen het vakgebied nog eens bovenop. Wat betekenen begrippen als generatiemanagement en employee experience voor uw mobiliteitsbeleid? Is uw mobiliteitsbeleid al klaar voor de toekomst? Onder leiding van moderator Annemieke Stoppelenburg, partner bij Syndesmo, passeren deze vragen de revue. In haar dagelijkse werk adviseert ze bedrijven bij uitdagende verandervraagstukken.

HR-SESSIE MOBILITEIT EN GEDRAG: Een mobiliteitsbeleid aanpassen heeft effect op uw medewerkers. Zij zullen niet snel genegen zijn om hun reisgedrag aan te passen – terwijl dat wel essentieel is voor de uitvoering van uw mobiliteitsbeleid. Moderator Jos Hollestelle, clustermanager bij Syndesmo, bespreekt aan tafel welke rol je als hr-manager kunt vervullen om het integrale mobiliteitsbeleid succesvol te implementeren.

Workshops

humberto tanBelangrijker nog dan de technische kant van de mobiliteitstransitie is het implementeren ervan, vertelt beursorganisator Stijn van den Broek. “De benodigde gedragsverandering bij medewerkers is het uitganspunt van deze editie van het event. We zien dat steeds meer bedrijven de transitie maken naar een mobiliteitsbeleid waarin de leaseauto niet langer leidend is, sterker: waar het OV het uitgangspunt wordt. Dat vraagt nogal wat van medewerkers. Hoe je mensen mee kunt nemen in het nieuwe beleid is dan ook de sleutel voor succes.” Naast diverse keynotes en talkshows onder leiding van dagvoorzitter Humberto Tan, die ingaan op de mobiliteitstransitie, vindt er ook een groot aantal break-outsessies en workshops plaats. Een nieuw element is de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten en leveranciers via een-op-eengesprekken en proefritten. Tijdens het evenement komen actuele onderwerpen als WLTP, blockchain, de veranderende mobiliteitsmix, elektrificering, gedragsverandering, veiligheid en urban mobility aan bod. Ook wordt de jaarlijkse Mobiliteitsmanager van het Jaar award uitgereikt. Het evenement vindt plaats op 21 mei 2019 in NBC Nieuwegein. Aanmelden kan op www.fleetmobilitylive.nl.

Mobiliteitsmanager award

Dit jaar wordt voor alweer de 19e keer de Mobiliteitsmanager van het Jaar award uitgereikt. De inschrijving is inmiddels gesloten en de jury beraadt zich over de inzendingen. De jury van deze prestigieuze prijs bestaat uit Tineke de Wolff (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo), Henk Winckens (Enexis) en de winnaar van vorig jaar, Gertjan Sybrandi (Stedin). Hij ontving de award vorig jaar uit handen van zijn voorganger Arjen Juurlink. Sybrandi werd onder meer verkozen vanwege zijn ambitieuze plannen rondom elektrisch rijden; in 2020 wil hij uitsluitend volledig elektrische auto’s inzetten. Daarnaast is er bij Stedin vanaf begin dit jaar geen instroom meer van door fossiele brandstof aangedreven auto’s.
De finale vindt plaats tijdens het evenement Fleet Mobility Live in het NBC Nieuwegein.

www.fleetmobilitylive.nl

Fleet en mobility Live: alles over de transitie naar nieuwe mobiliteit | Fleet&Mobility

Fleet en mobility Live: alles over de transitie naar nieuwe mobiliteit

Redactie Redactie
• Laatste update:

carlo in actieDe Europese emissienormen en het Nederlandse klimaatakkoord hebben mobiliteit weer in de schijnwerpers gezet. Bedrijven zoeken in toenemende mate naar het inzetten van minder milieubelastende auto’s, autofabrikanten haasten zich dankzij de strenge emissienormen om meer elektrische auto’s op de weg te zetten. Hierin neemt ook het aantal rijhulpsystemen toe, die de verkeersveiligheid zouden moeten verbeteren, maar het lijkt erop dat – aldus VVN – de smartphone deze voordelen meer dan teniet doet. Met het toenemende aanbod van elektrische auto’s, met steeds meer nieuwe rijhulpsystemen, verandert de automobiliteit in rap tempo. Daarnaast geeft de digitalisering de mobiliteitsmanager steeds meer mogelijkheden om de mobiliteit zo efficiënt mogelijk in te richten. Dan gaat het niet alleen om het zakelijk autovervoer, maar ook om andere vervoermiddelen die bijvoorbeeld via apps aan elkaar kunnen worden geknoopt zodat de medewerker in realtime weet welke vervoersopties voor zijn of haar reis het beste zijn, en ook wanneer moet worden vertrokken om de afspraak op tijd te halen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar er ontstaat inmiddels wel een woud aan opties. Carlo van de Weijer, directeur Smart Mobility aan de TU/Eindhoven, legt in zijn keynote op het event uit hoe fleetmanagers optimaal kunnen inspelen op trends zoals van bezit naar gebruik en de route naar nul emissie.

HR-tafels 

Sinds de start van Fleet Mobility Live, vorig jaar mei, is ook de focus verbreed, met hr-managers. In exclusief voor hr-managers toegankelijke rondetafelsessies wordt ingegaan op de uitdagingen waarmee hr-professionals te maken krijgen op het gebied van de mobiliteit van de medewerkers.

HR-SESSIE TRENDS IN MOBILITEIT: Reizen is een belangrijk onderdeel van de werkdagen van uw medewerkers. Of het nu gaat om de trip van en naar huis of om de reis naar een klantlocatie of cursus. Deze reizen worden in toenemende mate beïnvloed door externe factoren zoals de toegenomen filedruk of het streven om duurzamer te reizen. Daar komen de ontwikkelingen binnen het vakgebied nog eens bovenop. Wat betekenen begrippen als generatiemanagement en employee experience voor uw mobiliteitsbeleid? Is uw mobiliteitsbeleid al klaar voor de toekomst? Onder leiding van moderator Annemieke Stoppelenburg, partner bij Syndesmo, passeren deze vragen de revue. In haar dagelijkse werk adviseert ze bedrijven bij uitdagende verandervraagstukken.

HR-SESSIE MOBILITEIT EN GEDRAG: Een mobiliteitsbeleid aanpassen heeft effect op uw medewerkers. Zij zullen niet snel genegen zijn om hun reisgedrag aan te passen – terwijl dat wel essentieel is voor de uitvoering van uw mobiliteitsbeleid. Moderator Jos Hollestelle, clustermanager bij Syndesmo, bespreekt aan tafel welke rol je als hr-manager kunt vervullen om het integrale mobiliteitsbeleid succesvol te implementeren.

Workshops

humberto tanBelangrijker nog dan de technische kant van de mobiliteitstransitie is het implementeren ervan, vertelt beursorganisator Stijn van den Broek. “De benodigde gedragsverandering bij medewerkers is het uitganspunt van deze editie van het event. We zien dat steeds meer bedrijven de transitie maken naar een mobiliteitsbeleid waarin de leaseauto niet langer leidend is, sterker: waar het OV het uitgangspunt wordt. Dat vraagt nogal wat van medewerkers. Hoe je mensen mee kunt nemen in het nieuwe beleid is dan ook de sleutel voor succes.” Naast diverse keynotes en talkshows onder leiding van dagvoorzitter Humberto Tan, die ingaan op de mobiliteitstransitie, vindt er ook een groot aantal break-outsessies en workshops plaats. Een nieuw element is de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten en leveranciers via een-op-eengesprekken en proefritten. Tijdens het evenement komen actuele onderwerpen als WLTP, blockchain, de veranderende mobiliteitsmix, elektrificering, gedragsverandering, veiligheid en urban mobility aan bod. Ook wordt de jaarlijkse Mobiliteitsmanager van het Jaar award uitgereikt. Het evenement vindt plaats op 21 mei 2019 in NBC Nieuwegein. Aanmelden kan op www.fleetmobilitylive.nl.

Mobiliteitsmanager award

Dit jaar wordt voor alweer de 19e keer de Mobiliteitsmanager van het Jaar award uitgereikt. De inschrijving is inmiddels gesloten en de jury beraadt zich over de inzendingen. De jury van deze prestigieuze prijs bestaat uit Tineke de Wolff (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo), Henk Winckens (Enexis) en de winnaar van vorig jaar, Gertjan Sybrandi (Stedin). Hij ontving de award vorig jaar uit handen van zijn voorganger Arjen Juurlink. Sybrandi werd onder meer verkozen vanwege zijn ambitieuze plannen rondom elektrisch rijden; in 2020 wil hij uitsluitend volledig elektrische auto’s inzetten. Daarnaast is er bij Stedin vanaf begin dit jaar geen instroom meer van door fossiele brandstof aangedreven auto’s.
De finale vindt plaats tijdens het evenement Fleet Mobility Live in het NBC Nieuwegein.

www.fleetmobilitylive.nl