Tweede editie Future Fleet&Mobility Experience

Event | Leve de auto (en meer)

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tussen de inspirerende sessies door is er voldoende gelegenheid om te netwerken. (Beeld: Gerard van Bree)

diederik jekel 2021 beeld gerard van breeIn het najaar van 2019 lanceerde Mobility Media een nieuw event: Future Fleet&Mobility Experience. Hèt netwerkevent voor fleetowners, mobiliteitsmanagers en toonaangevende automotive leveranciers. Met een duidelijk onderscheid ten opzichte van andere evenementen, vertelt organisator Nel Jonk van Mobility Media. “Het unieke aan het concept was dat we de beurs en de sessies hebben geïntegreerd in een drietal opblaaszalen, domes, werden de presentaties op de beursvloer gegeven. Zodat we voorkwamen dat de beursvloer tijdens plenaire sessies leegliep, want dat is een veelgehoorde irritatie. Het concept sloeg aan, want het evenement ontving een dikke 8 van de bezoekers, zowel vanwege het concept als vanwege de inhoud.”

Terugwinnen

alphabet auto 2021 alphabetOok dit jaar zal dit concept deels terugkeren, maar in iets gewijzigde vorm. “Dit jaar kiezen we voor een groot podium op de beursvloer, waar de sessies worden gehouden. De precieze invulling is nog een verrassing, maar zal zeker inspirerend en natuurlijk corona-proof zijn”, aldus Jonk. Eén ding verandert in ieder geval niet: Future Fleet & Mobility wil dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor de mobiliteitsbranche zijn. Om te netwerken en kennis te vergaren en te delen. Op het gebied van nieuwe mobiliteitsvormen, technologieën en ontwikkelingen. “We zien bijvoorbeeld een duidelijke verandering sinds de coronapandemie. Daarvoor ging het bij vele bedrijven om het uitfaseren van de auto, nu blijkt dat de auto zijn status heeft teruggewonnen als ultieme vervoermiddel. Anderzijds is fleetmanagement geëvolueerd naar mobiliteitsmanagement, waarbij niet alleen de zakelijke autovloot wordt beheerd maar de mobiliteit voor alle medewerkers wordt geregeld. Daar passen ook andere vervoermiddelen en mobiliteitsoplossingen bij”, aldus Jonk.

Thuiswerken

Sterker: ook de trends van het thuiswerken raakt het werk van de mobiliteitsmanager. “Want binnen bedrijven wordt nu ook gediscussieerd over de noodzakelijkheid van het reizen naar een afspraak of werk. Het gaat niet alleen meer om de weg van A naar B, maar ook of het niet zinvoller is om op A te blijven. Het werk van de mobiliteitsmanager krijgt er dus een dimensie bij.”

Netwerken

dockr bakfiets 2021 gerard van breeTijdens FFME 2021 worden al deze facetten verwerkt in een inspirerend programma en op de beursvloer. “In een exclusieve setting krijgen mobiliteitsmanagers een totaalbeeld van de toekomst van mobiliteit en presenteren de event partners de laatste ontwikkelingen op het gebied van Future Mobility, hun fleetcars en proposities. Met natuurlijk ook voldoende gelegenheid om te netwerken.”