Redactioneel | Sleutel

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Luberto van Buiten

En terwijl de leasebranchevereniging VNA cijfers toont waaruit blijkt dat leasefietsen niet aan te slepen zijn, komt leasemaatschappij ALD met een onderzoek waaruit blijkt dat het enthousiasme om naar het werk te fietsen in plaats van te rijden, juist afneemt. Deze nieuwsfeiten tonen aan dat de mobiliteitstransitie met horten en stoten gaat. Ook onder bedrijven zullen er genoeg zijn die op EV-gebied de kat nog even uit de boom kijken; vooral waar het gaat om bestelauto’s. En die er nog niet zoveel voor voelen om de mobiliteit voor alle medewerkers te faciliteren, inclusief fiets. Toch zijn de ontwikkelingen onomkeerbaar, blijkt ook in deze editie van F&M. Talloze nieuwkomers (Hellorider, Fulpra) spelen in op de fiets als mobiliteitsoplossing, ALD voorspelt dat er over een jaar of tien nauwelijks meer een consument een eigen auto bezit. Als mobiliteitsmanager heeft u de sleutel in handen om de mobiliteitstransitie te versnellen naar minder (en schonere /zuinigere) auto’s en meer fietsen. Het zou zo maar kunnen dat we ons over een decennium of twee realiseren dat we nog nooit eerder zo’n snelle transitie hebben doorgemaakt als nu met onze mobiliteit.

Redactioneel | Sleutel | Fleet&Mobility

Redactioneel | Sleutel

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Luberto van Buiten

En terwijl de leasebranchevereniging VNA cijfers toont waaruit blijkt dat leasefietsen niet aan te slepen zijn, komt leasemaatschappij ALD met een onderzoek waaruit blijkt dat het enthousiasme om naar het werk te fietsen in plaats van te rijden, juist afneemt. Deze nieuwsfeiten tonen aan dat de mobiliteitstransitie met horten en stoten gaat. Ook onder bedrijven zullen er genoeg zijn die op EV-gebied de kat nog even uit de boom kijken; vooral waar het gaat om bestelauto’s. En die er nog niet zoveel voor voelen om de mobiliteit voor alle medewerkers te faciliteren, inclusief fiets. Toch zijn de ontwikkelingen onomkeerbaar, blijkt ook in deze editie van F&M. Talloze nieuwkomers (Hellorider, Fulpra) spelen in op de fiets als mobiliteitsoplossing, ALD voorspelt dat er over een jaar of tien nauwelijks meer een consument een eigen auto bezit. Als mobiliteitsmanager heeft u de sleutel in handen om de mobiliteitstransitie te versnellen naar minder (en schonere /zuinigere) auto’s en meer fietsen. Het zou zo maar kunnen dat we ons over een decennium of twee realiseren dat we nog nooit eerder zo’n snelle transitie hebben doorgemaakt als nu met onze mobiliteit.