Gemeente Barendrecht berispt Go Sharing wegens overtredingen

Deelscooters • Go Sharing schendt een zestal afspraken die zijn vastgelegd in de vergunning.
Redactie Redactie
Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan.
(Foto: Shutterstock)

De gemeente Barendrecht heeft het deelscooterbedrijf Go Sharing op de vingers getikt vanwege overtredingen van de vergunningsvoorwaarden. Volgens verkeerswethouder Dirk Vermaat heeft het bedrijf onder andere te veel scooters in de stad geplaatst en onvoldoende voertuigcontroles uitgevoerd, wat heeft geleid tot klachten van bewoners. Dat schrijft Vermaat in een raadsbrief.

De wethouder benadrukt dat het bedrijf een zestal afspraken heeft geschonden die zijn vastgelegd in de vergunning. Zo mochten de scooters geen hinder veroorzaken voor het woon- of leefklimaat en mochten er maximaal veertig scooters in de stad staan. Steekproeven van BarendrechtNU tonen aan dat dit aantal regelmatig werd overschreden. Daarnaast moesten de scooters regelmatig worden gecontroleerd en mochten ze niet langer dan 48 uur ongebruikt blijven staan op één locatie.

Digitale hubs

Het deelscooterbedrijf kreeg op 5 februari een brief waarin het twee weken de tijd kreeg om aan de eisen te voldoen. Als de situatie niet verbetert, volgt een waarschuwing en mogelijk intrekken van de vergunning. Hoewel de deadline al is verstreken, kon de gemeente nog niet bevestigen of Go Sharing verbeteringen heeft doorgevoerd.

Naast het naleven van de vergunningsvoorwaarden wil de gemeente dat Go Sharing meer digitale hubs instelt om overlast te voorkomen. Deze locaties worden zorgvuldig gekozen om te voorkomen dat de scooters overal worden achtergelaten. De gemeente dringt ook aan op meer voertuigcontroles en transparantie over klachten.

Ondanks de genomen maatregelen begrijpt de wethouder dat het bedrijf niet alle overlast kan voorkomen, met name vandalisme en asociaal gedrag zijn factoren die buiten de controle van Go Sharing vallen.

Gemeente Barendrecht berispt Go Sharing wegens overtredingen | Fleet&Mobility

Gemeente Barendrecht berispt Go Sharing wegens overtredingen

Deelscooters • Go Sharing schendt een zestal afspraken die zijn vastgelegd in de vergunning.
Redactie Redactie
Gemeenten worstelen met de goede aanpak en daardoor is er nu een lappendeken van maatregelen ontstaan.
(Foto: Shutterstock)

De gemeente Barendrecht heeft het deelscooterbedrijf Go Sharing op de vingers getikt vanwege overtredingen van de vergunningsvoorwaarden. Volgens verkeerswethouder Dirk Vermaat heeft het bedrijf onder andere te veel scooters in de stad geplaatst en onvoldoende voertuigcontroles uitgevoerd, wat heeft geleid tot klachten van bewoners. Dat schrijft Vermaat in een raadsbrief.

De wethouder benadrukt dat het bedrijf een zestal afspraken heeft geschonden die zijn vastgelegd in de vergunning. Zo mochten de scooters geen hinder veroorzaken voor het woon- of leefklimaat en mochten er maximaal veertig scooters in de stad staan. Steekproeven van BarendrechtNU tonen aan dat dit aantal regelmatig werd overschreden. Daarnaast moesten de scooters regelmatig worden gecontroleerd en mochten ze niet langer dan 48 uur ongebruikt blijven staan op één locatie.

Digitale hubs

Het deelscooterbedrijf kreeg op 5 februari een brief waarin het twee weken de tijd kreeg om aan de eisen te voldoen. Als de situatie niet verbetert, volgt een waarschuwing en mogelijk intrekken van de vergunning. Hoewel de deadline al is verstreken, kon de gemeente nog niet bevestigen of Go Sharing verbeteringen heeft doorgevoerd.

Naast het naleven van de vergunningsvoorwaarden wil de gemeente dat Go Sharing meer digitale hubs instelt om overlast te voorkomen. Deze locaties worden zorgvuldig gekozen om te voorkomen dat de scooters overal worden achtergelaten. De gemeente dringt ook aan op meer voertuigcontroles en transparantie over klachten.

Ondanks de genomen maatregelen begrijpt de wethouder dat het bedrijf niet alle overlast kan voorkomen, met name vandalisme en asociaal gedrag zijn factoren die buiten de controle van Go Sharing vallen.