Stedin stapt volledig over op elektrisch vervoer

Stedin • Netbeheerder Stedin heeft zijn laatste personenauto met verbrandingsmotor ingeleverd en zet volledig in op een emissieloos wagenpark.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Wagenpark Stedin Elektrisch
(Foto: Stedin)

Netbeheerder Stedin heeft alle personenauto’s in het wagenpark volledig geëlektrificeerd. Alle alle 1.042 personenauto’s zijn nu elektrisch en emissieloos. Het wagenpark inclusief bedrijfsbussen omvat 2.000 voertuigen. Van de bedrijfsbussen is bijna één vijfde elektrisch. Stedin heeft hierdoor, naar eigen zeggen, een van de grootste elektrische wagenparken in de Randstad. Dat meldt de netbeheerder in een persbericht.

“Als je erop let, kom je onze auto’s en bussen bijna overal in Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland wel tegen”, zegt Danny Benima, cfo van Stedin. “Met deze stap naar een emissieloos wagenpark willen wij bijdragen aan schonere lucht in ons werkgebied.”

Coalitie Anders Reizen

Stedin begon in 2017 met de eerste plannen en pilots voor de elektrificatie van haar wagenpark. Ondanks de uitdagingen in de beginfase, toen er nog maar weinig elektrische voertuigen beschikbaar waren, wist Stedin snel vooruitgang te boeken. Na de elektrificatie van alle deelauto’s volgden de rest van de personenauto’s. “Omdat onze technici veel kilometers maken, moeten zij kunnen rekenen op een behoorlijke actieradius”, aldus Benima. Inmiddels heeft Stedin ook een deel van haar bedrijfsbussen geëlektrificeerd en streeft naar een volledig emissieloos wagenpark in 2030.

Stedin is daarnaast lid van de coalitie ‘Anders Reizen’ en zet zich ook in voor duurzaam woon-werkverkeer. Een groot deel van het kantoorpersoneel reist met de fiets of de trein naar het werk, en medewerkers krijgen de mogelijkheid om in hun vrije tijd gratis met het openbaar vervoer te reizen. Met deze maatregelen wil Stedin bijdragen aan een duurzamere toekomst en een schonere leefomgeving.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Stedin stapt volledig over op elektrisch vervoer | Fleet&Mobility

Stedin stapt volledig over op elektrisch vervoer

Stedin • Netbeheerder Stedin heeft zijn laatste personenauto met verbrandingsmotor ingeleverd en zet volledig in op een emissieloos wagenpark.
Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Wagenpark Stedin Elektrisch
(Foto: Stedin)

Netbeheerder Stedin heeft alle personenauto’s in het wagenpark volledig geëlektrificeerd. Alle alle 1.042 personenauto’s zijn nu elektrisch en emissieloos. Het wagenpark inclusief bedrijfsbussen omvat 2.000 voertuigen. Van de bedrijfsbussen is bijna één vijfde elektrisch. Stedin heeft hierdoor, naar eigen zeggen, een van de grootste elektrische wagenparken in de Randstad. Dat meldt de netbeheerder in een persbericht.

“Als je erop let, kom je onze auto’s en bussen bijna overal in Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland wel tegen”, zegt Danny Benima, cfo van Stedin. “Met deze stap naar een emissieloos wagenpark willen wij bijdragen aan schonere lucht in ons werkgebied.”

Coalitie Anders Reizen

Stedin begon in 2017 met de eerste plannen en pilots voor de elektrificatie van haar wagenpark. Ondanks de uitdagingen in de beginfase, toen er nog maar weinig elektrische voertuigen beschikbaar waren, wist Stedin snel vooruitgang te boeken. Na de elektrificatie van alle deelauto’s volgden de rest van de personenauto’s. “Omdat onze technici veel kilometers maken, moeten zij kunnen rekenen op een behoorlijke actieradius”, aldus Benima. Inmiddels heeft Stedin ook een deel van haar bedrijfsbussen geëlektrificeerd en streeft naar een volledig emissieloos wagenpark in 2030.

Stedin is daarnaast lid van de coalitie ‘Anders Reizen’ en zet zich ook in voor duurzaam woon-werkverkeer. Een groot deel van het kantoorpersoneel reist met de fiets of de trein naar het werk, en medewerkers krijgen de mogelijkheid om in hun vrije tijd gratis met het openbaar vervoer te reizen. Met deze maatregelen wil Stedin bijdragen aan een duurzamere toekomst en een schonere leefomgeving.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.