Stedin-monteurs ruilen dieselbus in voor bakfiets

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Er zijn zes elektrische bakfietsen van Cityservicebike aangeschaft. (Foto: Stedin)

Op deze manier wil Stedin bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Daarnaast scheelt dit (parkeer)kosten en tijd, omdat een parkeerplek in binnenstad niet altijd makkelijk te vinden is. Dat meldt Stedin.

Stedelijke gebieden

Voor het einde van het jaar moet bij 8.200 huishoudens en winkels in het centrum een slimme meter zijn geïnstalleerd. De netbeheerder heeft gekozen voor zes elektrische bakfietsen van Cityservicebike. “Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad. Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets”, aldus Stedin-ceo Judith Koole. Bekijk hier de Wagenpark Top 20 die Fleet&Mobility jaarlijks opstelt.

Of Stedin het fietsproject ook in andere binnensteden gaat uitvoeren, wordt nog bekeken. Stedin wil dat uiterlijk 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van haar medewerkers schoon zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten.

Fleet&Mobility interviewde onlangs Michel Draaijer en Edwin van Vliet van Stedin over het nieuwe mobiliteitsbeleid dat helemaal om zero emission draait. Het interview is hier te lezen.

Stedin-monteurs ruilen dieselbus in voor bakfiets | Fleet&Mobility

Stedin-monteurs ruilen dieselbus in voor bakfiets

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Er zijn zes elektrische bakfietsen van Cityservicebike aangeschaft. (Foto: Stedin)

Op deze manier wil Stedin bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Daarnaast scheelt dit (parkeer)kosten en tijd, omdat een parkeerplek in binnenstad niet altijd makkelijk te vinden is. Dat meldt Stedin.

Stedelijke gebieden

Voor het einde van het jaar moet bij 8.200 huishoudens en winkels in het centrum een slimme meter zijn geïnstalleerd. De netbeheerder heeft gekozen voor zes elektrische bakfietsen van Cityservicebike. “Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad. Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets”, aldus Stedin-ceo Judith Koole. Bekijk hier de Wagenpark Top 20 die Fleet&Mobility jaarlijks opstelt.

Of Stedin het fietsproject ook in andere binnensteden gaat uitvoeren, wordt nog bekeken. Stedin wil dat uiterlijk 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van haar medewerkers schoon zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten.

Fleet&Mobility interviewde onlangs Michel Draaijer en Edwin van Vliet van Stedin over het nieuwe mobiliteitsbeleid dat helemaal om zero emission draait. Het interview is hier te lezen.