Overig

Laatste update:

Baas Booking.com naar Van Moof

Gillian Tans is de nieuwe president van Van Moof. (Foto: Van Moof)

De Nederlandse fietsenmaker Van Moof heeft Gillian Tans, de voormalig ceo van Booking.com, binnengehaald als de nieuwe president van het bedrijf.

Het is de bedoeling dat Tans de marktpositie van Van Moof verder gaat versterken en het managementteam aanstuurt. Oprichters Taco en Ties Carlier werken al enkele jaren nauw samen met Tans, die in het bedrijf investeerde. Volgens de broers Carlier kunnen zij zich door de aanstelling van Tans beter concentreren op de langetermijnstrategie. Ties zal zich richten op productinnovatie en Taco focust zich op de wereldwijde bedrijfsstrategie.

“Omdat ik praktisch op de fiets geboren ben, heb ik uit de eerste hand gezien hoe het steden opent. Als gepassioneerde Van Moof-rider heb ik de reis van Taco en Ties door de jaren heen gevolgd en ben ik verheugd om een rol te spelen in de ontwikkeling van dit unieke merk”, aldus Gillian Tans. Tans was twintig jaar als ceo werkzaam voor Booking.com, dat zich van een Nederlandse start-up ontwikkelde tot een van de grootste online reisbureaus. 

Van Moof werd in 2009 opgericht door de broers Carlier, die de ontwikkeling van de perfecte stadsfiets voor ogen hadden toen ze begonnen. De e-bike is meerdere keren bekroond en telt wereldwijd zo’n 200 duizend trouwe fans. Het merk verkoopt de fietsen direct online, heeft brandstores in meer dan 20 steden en een netwerk van service hubs en workshops. 

Onderhoudsketen Kwik-Fit opende onlangs zijn eerste e-bikeservicevestiging en is van plan dit verder uit te breiden. 

Baas Booking.com naar Van Moof | Fleet&Mobility

Baas Booking.com naar Van Moof

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Gillian Tans is de nieuwe president van Van Moof. (Foto: Van Moof)

Het is de bedoeling dat Tans de marktpositie van Van Moof verder gaat versterken en het managementteam aanstuurt. Oprichters Taco en Ties Carlier werken al enkele jaren nauw samen met Tans, die in het bedrijf investeerde. Volgens de broers Carlier kunnen zij zich door de aanstelling van Tans beter concentreren op de langetermijnstrategie. Ties zal zich richten op productinnovatie en Taco focust zich op de wereldwijde bedrijfsstrategie.

“Omdat ik praktisch op de fiets geboren ben, heb ik uit de eerste hand gezien hoe het steden opent. Als gepassioneerde Van Moof-rider heb ik de reis van Taco en Ties door de jaren heen gevolgd en ben ik verheugd om een rol te spelen in de ontwikkeling van dit unieke merk”, aldus Gillian Tans. Tans was twintig jaar als ceo werkzaam voor Booking.com, dat zich van een Nederlandse start-up ontwikkelde tot een van de grootste online reisbureaus. 

Van Moof werd in 2009 opgericht door de broers Carlier, die de ontwikkeling van de perfecte stadsfiets voor ogen hadden toen ze begonnen. De e-bike is meerdere keren bekroond en telt wereldwijd zo’n 200 duizend trouwe fans. Het merk verkoopt de fietsen direct online, heeft brandstores in meer dan 20 steden en een netwerk van service hubs en workshops. 

Onderhoudsketen Kwik-Fit opende onlangs zijn eerste e-bikeservicevestiging en is van plan dit verder uit te breiden.