Actueel

Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie

(Foto: Shutterstock)

Lavoie, een Britse fabrikant van elektrische steps, maakt een doorstart met Van Moof, de Nederlandse fabrikant van e-bikes die vorige maand failliet ging. Dit meldt Lavoie. Dat is een dochteronderneming van McLaren Applied, waar ook de sportwagenfabrikant toe behoort. Dat schrijft Automotive Management.

Vakbond CNV Vakmensen spreekt van een ‘drama-doorstart’. Van de ongeveer 700 medewerkers die het bedrijf had ten tijde van het faillissement, behouden er naar schatting van Lavoie slechts 50 tot 60 hun baan. Volgens onderhandelaar Chantal van Binsbergen van CNV heeft een deel van de werknemers in de afgelopen periode al met succes ergens anders werk gevonden.

De oorzaak van het faillissement was onder meer een groot aantal schadeclaims en een gebrek aan componenten om de fietsen te repareren. Enkele creatieve Renault-dealers waren onder het motto ‘Moof On!’ al een inruilactie gestart voor gestrande Van Moof-bezitters.

Grote Van Moof-klant Friesland Lease: ‘Schade voor ons valt mee’

Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie | Fleet&Mobility
Actueel

Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie

(Foto: Shutterstock)

Lavoie, een Britse fabrikant van elektrische steps, maakt een doorstart met Van Moof, de Nederlandse fabrikant van e-bikes die vorige maand failliet ging. Dit meldt Lavoie. Dat is een dochteronderneming van McLaren Applied, waar ook de sportwagenfabrikant toe behoort. Dat schrijft Automotive Management.

Vakbond CNV Vakmensen spreekt van een ‘drama-doorstart’. Van de ongeveer 700 medewerkers die het bedrijf had ten tijde van het faillissement, behouden er naar schatting van Lavoie slechts 50 tot 60 hun baan. Volgens onderhandelaar Chantal van Binsbergen van CNV heeft een deel van de werknemers in de afgelopen periode al met succes ergens anders werk gevonden.

De oorzaak van het faillissement was onder meer een groot aantal schadeclaims en een gebrek aan componenten om de fietsen te repareren. Enkele creatieve Renault-dealers waren onder het motto ‘Moof On!’ al een inruilactie gestart voor gestrande Van Moof-bezitters.

Grote Van Moof-klant Friesland Lease: ‘Schade voor ons valt mee’