Doorstart Van Moof door McLaren-dochter Lavoie

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Vakbond CNV Vakmensen spreekt van een ‘drama-doorstart’. Van de ongeveer 700 medewerkers die het bedrijf had ten tijde van het faillissement, behouden er naar schatting van Lavoie slechts 50 tot 60 hun baan.┬áVolgens onderhandelaar Chantal van Binsbergen van CNV heeft een deel van de werknemers in de afgelopen periode al met succes ergens anders werk gevonden.

De oorzaak van het faillissement was onder meer een groot aantal schadeclaims en een gebrek aan componenten om de fietsen te repareren. Enkele creatieve Renault-dealers waren onder het motto ‘Moof On!’ al een inruilactie gestart voor gestrande Van Moof-bezitters.

Grote Van Moof-klant Friesland Lease: ‘Schade voor ons valt mee’

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.