Eindhoven Airport opent eigen businesslounge

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Zo’n twintig procent van de reizigers op de Brabantse luchthaven heeft een zakelijk reismotief. (Foto: Eindhoven Airport)

De luchthaven Eindhoven Airport heeft sinds deze week een eigen businesslounge. Behalve een snelle internetverbinding heeft de lounge ook een eigen keuken met een zelfbedieningsbuffet. Er is 200 vierkante meter met 60 zitplaatsen ingericht. De lounge is iedere dag van 05.30 uur 21.30 uur open en is te vinden achter de security op de eerste verdieping.

Plek reserveren

Reizigers kunnen een plek voor 30 euro per persoon reserveren. Zonder vooraf te reserveren kost een bezoek aan de lounge 35 euro. Priority Pass- en Dragon Pass-houders hebben gratis toegang tot de lounge. Dat geldt ook voor Preferred Bankingklanten van ABN Amro. Naar verwachting kunnen gasten in 2020 ook de lounge inclusief parkeerplek reserveren via de site van de luchthaven.

Shaun Weston, vicepresident global lounges bij Swissport International: “De opening van deze premium lounge op Eindhoven Airport is een toevoeging aan ons huidige aanbod in Nederland. Eindhoven is onze vierde lounge in Nederland.” Swissport International heeft al drie lounges op Amsterdam Schiphol Airport.

Van kwantiteit naar kwaliteit

De vestiging van de lounge op de luchthaven past bij de strategie van Eindhoven Airport waarin de transitie van kwantiteit naar kwaliteit centraal staat. Zo’n twintig procent van de reizigers op de Brabantse luchthaven heeft een zakelijk reismotief.

Rotterdam The Hague Airport, na Eindhoven Airport het tweede regionale vliegveld van Nederland, innoveert ook en sloot vorige week een contract met drie Rotterdamse taxibedrijven om de taxivloot te elektrificeren.