Personeel en mobiliteit

Laatste update:

PostNL checkt Transavia-koffers in

Reizigers zien de bagage pas terug in het land van bestemming. (Foto: Transavia)

Transavia en PostNL doen een proef met het ophalen van bagage bij mensen thuis, die ook direct wordt ingecheckt op Schiphol.

Met de zogenoemde Bagage Check-in Service wordt de bagage bij reizigers die via Schiphol vliegen thuis opgehaald en op de luchthaven ingecheckt. De reizigers zien de bagage weer op de bagageband in het land van bestemming.

Er was al een service die de bagage thuis ophaalde, maar die de reiziger op Schiphol zelf moest inchecken. Ook kan ervoor gekozen worden de bagage bij terugkomst weer thuis te laten bezorgen. De service moet minimaal 3 dagen van te voren worden aangevraagd. De tarieven starten vanaf 13,75 euro per koffer.

De proef loopt nog tot het einde van het jaar en geldt alleen voor passagiers die reizen vanaf Schiphol. Bij een positief resultaat van de pilot kan dit worden uitgebreid naar andere luchthavens.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
PostNL checkt Transavia-koffers in | Fleet&Mobility

PostNL checkt Transavia-koffers in

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Reizigers zien de bagage pas terug in het land van bestemming. (Foto: Transavia)

Met de zogenoemde Bagage Check-in Service wordt de bagage bij reizigers die via Schiphol vliegen thuis opgehaald en op de luchthaven ingecheckt. De reizigers zien de bagage weer op de bagageband in het land van bestemming.

Er was al een service die de bagage thuis ophaalde, maar die de reiziger op Schiphol zelf moest inchecken. Ook kan ervoor gekozen worden de bagage bij terugkomst weer thuis te laten bezorgen. De service moet minimaal 3 dagen van te voren worden aangevraagd. De tarieven starten vanaf 13,75 euro per koffer.

De proef loopt nog tot het einde van het jaar en geldt alleen voor passagiers die reizen vanaf Schiphol. Bij een positief resultaat van de pilot kan dit worden uitgebreid naar andere luchthavens.