Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kiest elektrische Volvo XC40

Brandweer • Het zijn voor de brandweer de eerste Volvo personenauto’s in de vloot.
Robert Smid Robert Smid
• Laatste update:
(Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant)

Brandweer Midden- en West-Brabant neemt vijftien elektrische Volvo XC40’s Recharge in gebruik, zo meldt Volvo-dealer Bluekens, die de auto’s levert.

Bluekens Truck en Bus leverde al Volvo brandweertrucks aan de veiligheidsregio. Nu komen er personenauto’s bij. Eerder gebruikte de brandweer nog geen personenwagens van Volvo. De elektrische auto’s komen ter vervanging van een aantal dieselauto’s. De EV’s worden ingezet als dienstauto’s en piketvoertuigen.

De veiligheidsregio noemt de investering in volledig elektrische voertuigen een ‘eerste stap in het verduurzamen van zijn wagenpark’.

Redenen voor de keuze

Volgens de veiligheidsregio scoorde de Volvo XC40 Recharge op een aantal punten het meest gunstig. Belangrijke redenen voor de brandweer om de XC40 te kiezen waren: de actieradius tot 572 kilometer, de verlengde garantie tot vijf jaar, de gunstige onderhoudskosten en de servicegarantie van Bluekens. Een dekkend dealernetwerk en de mogelijkheid om snel service te bieden waren ook belangrijke eisen in de aanbesteding.

Veiligheidsregio MWB is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en hulpdiensten in Midden- en West-Brabant. De nieuwe Volvo-auto’s staan bij verschillende brandweerkazernes in de regio.