Personenauto's

Volvo wordt mede-oprichter van Accelerating to Zero Coalition

(Foto: Volvo)

Volvo Cars kondigt aan dat het zich aansluit bij de Accelerating to Zero Coalition, die wordt gelanceerd tijdens de VN-conferentie over klimaatverandering (COP27) deze week in Sharm El Sheikh.

Tijdens COP27 en in de aanloop naar de komende G8-bijeenkomst in Bali (Indonesië), roept Volvo landen ook op om hun eigen klimaatmaatregelen te intensiveren en de dreiging van de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat meldt Volvo in een persbericht.

De coalitie, die 200 deelnemers telt, bouwt voort op de Verklaring van Glasgow van vorig jaar, over emissievrije voertuigen. De ondertekenaars hebben zich ertoe verbonden ernaar te streven dat tegen 2040 100 procent van de wereldwijde verkochte auto’s en bestelauto’s emissievrij rijden, en uiterlijk in 2035 in de belangrijkste markten (Europa, China, Japan en de VS).

Met de ambitie om tegen 2030 een volledig elektrische autofabrikant te zijn, wil Volvo het tempo van de overgang van de auto-industrie naar volledige elektrificatie beïnvloeden. “Verbrandingsmotoren zijn gebaseerd op technologie uit het verleden en we moeten ze loslaten als we de grootste bedreiging voor de mensheid, klimaatverandering, tegen willen gaan,” aldus Jim Rowan, chief executive van Volvo Cars.

Volvo wordt mede-oprichter van Accelerating to Zero Coalition | Fleet&Mobility
Personenauto's

Volvo wordt mede-oprichter van Accelerating to Zero Coalition

(Foto: Volvo)

Volvo Cars kondigt aan dat het zich aansluit bij de Accelerating to Zero Coalition, die wordt gelanceerd tijdens de VN-conferentie over klimaatverandering (COP27) deze week in Sharm El Sheikh.

Tijdens COP27 en in de aanloop naar de komende G8-bijeenkomst in Bali (Indonesië), roept Volvo landen ook op om hun eigen klimaatmaatregelen te intensiveren en de dreiging van de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat meldt Volvo in een persbericht.

De coalitie, die 200 deelnemers telt, bouwt voort op de Verklaring van Glasgow van vorig jaar, over emissievrije voertuigen. De ondertekenaars hebben zich ertoe verbonden ernaar te streven dat tegen 2040 100 procent van de wereldwijde verkochte auto’s en bestelauto’s emissievrij rijden, en uiterlijk in 2035 in de belangrijkste markten (Europa, China, Japan en de VS).

Met de ambitie om tegen 2030 een volledig elektrische autofabrikant te zijn, wil Volvo het tempo van de overgang van de auto-industrie naar volledige elektrificatie beïnvloeden. “Verbrandingsmotoren zijn gebaseerd op technologie uit het verleden en we moeten ze loslaten als we de grootste bedreiging voor de mensheid, klimaatverandering, tegen willen gaan,” aldus Jim Rowan, chief executive van Volvo Cars.