Grijs Nieuws | Realisme centraal bij nieuwe Sprinter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sinds de eerste generatie heeft Mercedes-Benz 3,4 miljoen Sprinters verkocht. Topman Dieter Zetsche had er dan ook geen moeite mee om deze grote bestelwagen een ‘icoon’ te noemen, net zoals de S-klasse dit voor Mercedes is. En net als de luxe personenauto’s van het merk wordt ook de Sprinter wereldwijd verkocht. Ze komen mede uit fabrieken in de VS en Argentinië. Dat de Sprinter een ‘wereldauto’ is, legt de ontwerpers – in dit geval onder leiding van de Nederlander Bertrand Jansen – enkele beperkingen op. De nieuwe Sprinter heeft dan ook maar weinig van de futuristische trekjes behouden die studiemodel Future Van vertoonde. Niettemin zijn front, achterzijde en flanken stevig aangepakt. Jansen: “Het lijkt een kleinigheid, maar het wegwerken van de stootstrips in de flanken en het ontwikkelen van delen die efficiënt te verwerken zijn en nauw op elkaar aansluiten, was een enorme klus.” De daadwerkelijke introductie van de nieuwe Sprinter staat voor maart in de agenda (prijzen vanaf 20.990 euro excl. bpm en btw). 

Grijs Nieuws | Realisme centraal bij nieuwe Sprinter | Fleet&Mobility

Grijs Nieuws | Realisme centraal bij nieuwe Sprinter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sinds de eerste generatie heeft Mercedes-Benz 3,4 miljoen Sprinters verkocht. Topman Dieter Zetsche had er dan ook geen moeite mee om deze grote bestelwagen een ‘icoon’ te noemen, net zoals de S-klasse dit voor Mercedes is. En net als de luxe personenauto’s van het merk wordt ook de Sprinter wereldwijd verkocht. Ze komen mede uit fabrieken in de VS en Argentinië. Dat de Sprinter een ‘wereldauto’ is, legt de ontwerpers – in dit geval onder leiding van de Nederlander Bertrand Jansen – enkele beperkingen op. De nieuwe Sprinter heeft dan ook maar weinig van de futuristische trekjes behouden die studiemodel Future Van vertoonde. Niettemin zijn front, achterzijde en flanken stevig aangepakt. Jansen: “Het lijkt een kleinigheid, maar het wegwerken van de stootstrips in de flanken en het ontwikkelen van delen die efficiënt te verwerken zijn en nauw op elkaar aansluiten, was een enorme klus.” De daadwerkelijke introductie van de nieuwe Sprinter staat voor maart in de agenda (prijzen vanaf 20.990 euro excl. bpm en btw).