Grijs nieuws | Opel maakt prijs nieuwe Combo bekend

Redactie Redactie
• Laatste update:

De PSA-groep nam Opel over van GM, en dus is de nieuwe Opel Combo Cargo geen Fiat maar een volkomen nieuw model dat zijn eigenschappen deelt met de Peugeot Partner en de Citroën Berlingo – Van of the Year 2019 op de IAA. Met relatief compacte buitenmaten kan de Combo maximaal 3,9 kuub en 1.000 kilo lading vervoeren. De drieling komt in een korte (440 cm) en een lange (475 cm) versie, met of zonder dakklep.

Nuttig en veilig is de indicator die waarschuwt voor overbelading. Het is één van de maximaal achttien “innovatieve veiligheids- en assistentiesystemen die manoeuvreren of het vervoeren van goederen gemakkelijker, veiliger en comfortabeler maken”, aldus de fabrikant. De basisuitvoering heeft een 75 pk/55 kW sterke dieselmotor en verbruikt van 4,3 tot 4,4 l per 100 km bij een CO2-uitstoot van 111 tot 114 g/km.

Volgend jaar komt daar een nieuw ontwikkelde 1,5 l diesel bij met een vermogen van 131 pk/96 kW. Deze motor voldoet aan de toekomstige emissienorm Euro 6d-Temp en is naar keuze verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps automaat. Het verbruik en de CO2-uitstoot van deze motor liggen tussen 4,3 en 4,6 l per 100 km en 113 tot 123 g/km. De L1-versie van de nieuwe Opel Combo staat bij de dealers voor een vanaf-prijs van 13.599 euro (exclusief bpm en btw).

Grijs nieuws | Opel maakt prijs nieuwe Combo bekend | Fleet&Mobility

Grijs nieuws | Opel maakt prijs nieuwe Combo bekend

Redactie Redactie
• Laatste update:

De PSA-groep nam Opel over van GM, en dus is de nieuwe Opel Combo Cargo geen Fiat maar een volkomen nieuw model dat zijn eigenschappen deelt met de Peugeot Partner en de Citroën Berlingo – Van of the Year 2019 op de IAA. Met relatief compacte buitenmaten kan de Combo maximaal 3,9 kuub en 1.000 kilo lading vervoeren. De drieling komt in een korte (440 cm) en een lange (475 cm) versie, met of zonder dakklep.

Nuttig en veilig is de indicator die waarschuwt voor overbelading. Het is één van de maximaal achttien “innovatieve veiligheids- en assistentiesystemen die manoeuvreren of het vervoeren van goederen gemakkelijker, veiliger en comfortabeler maken”, aldus de fabrikant. De basisuitvoering heeft een 75 pk/55 kW sterke dieselmotor en verbruikt van 4,3 tot 4,4 l per 100 km bij een CO2-uitstoot van 111 tot 114 g/km.

Volgend jaar komt daar een nieuw ontwikkelde 1,5 l diesel bij met een vermogen van 131 pk/96 kW. Deze motor voldoet aan de toekomstige emissienorm Euro 6d-Temp en is naar keuze verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps automaat. Het verbruik en de CO2-uitstoot van deze motor liggen tussen 4,3 en 4,6 l per 100 km en 113 tot 123 g/km. De L1-versie van de nieuwe Opel Combo staat bij de dealers voor een vanaf-prijs van 13.599 euro (exclusief bpm en btw).