Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sinds 2012 is Brouwers al werkzaam bij het Japanse merk. Samen met man Peter en haar twee kinderen van 6 en 7 woont zij in Breda.

U bent de eerste vrouw in de Nederlandse automotive die het heeft geschopt tot algemeen directeur van een importeur. Krijgt u daar veel reacties op?

Ja, veel mensen benoemen het wel. Maar het zijn absoluut geen vervelende reacties. Het werd een keer tijd dat er een vrouw op zo'n plek kwam te zitten. De vraag waarom het zo lang heeft moeten duren vind ik moeilijk te beantwoorden. Je ziet ook in andere branches dat er veel meer mannen in topposities zitten.

Hoe komt het dat u wel ‘de top’ heeft bereikt?

Ik heb een enorme drive, ben erg competitief en een strebertje. Bij het stoplicht kijk ik of ik toch wel het snelst optrek. Ik stel doelen en werk daar naartoe. Toen ik kinderen kreeg ben ik ook bewust fulltime blijven werken en niet naar drie dagen per week teruggegaan, want dan kom je niet verder in je carrière. Gelukkig staat mijn man ook achter mijn keuze, anders zou het een stuk lastiger zijn.

Hoe combineert u zo'n drukke baan met dat intensieve gezinsleven?

Dat lijkt soms erg op Chinees bordjes draaien. Alles draait om goede timing en planning. Mijn man is zelfstandig ondernemer en past zijn agenda vaak op die van mij aan. Zolang niemand ziek wordt, is het goed te doen. En oma springt gelukkig vaak bij. De kinderen zijn nog jong, dus als zij 's avonds rond 8 uur in bed liggen, ga ik nog een paar uurtjes werken. De werkweek begint voor mij dan ook al op zondagavond.

Die momenten die jullie als gezin samen hebben, dansen jullie dan op tafel?

We proberen altijd een uitje te maken waar iedereen plezier aan beleeft. Dan gaan we bijvoorbeeld varen of naar een speeltuin waar je ook lekker kunt eten en drinken. Maar ik wil mijn kinderen ook goed opvoeden, dus er worden ook kaders gesteld. Het is niet alleen maar feest.

Wat probeert u uw kinderen mee te geven?

Ik wil graag dat ze zelfstandig nadenken en keuzes maken in het leven, ook al zijn ze nog jong. Ik vind het belangrijk dat ze een eigen mening ontwikkelen en daar op vertrouwen. Dat ze naar hun gevoel luisteren, dat probeer ik zelf ook te doen.

Bent u goed uitgerust aan de nieuwe functie begonnen?

Ja, we zijn deze zomer drie weken naar Kroatië gegaan met de auto. Op de heenweg hebben we een tussenstop gemaakt bij Movie Park Germany voor de kinderen, en zijn we twee dagen in Salzburg gebleven. Vervolgens hebben we in Kroatië op een boot gezeten. We hebben mooi weer gehad en voldoende quality time om er weer even tegenaan te kunnen.