Univé biedt hulp bij samenstellen scooterverzekering

Brand story • Een scooterverzekering is niet alleen heel verstandig omdat je hier veel problemen mee kunt voorkomen, eigenaren zijn ook verplicht om je scooter te verzekeren. Gelukkig is het een fluitje van een cent om een polis voor een scooter samen te stellen. Je moet alleen wel even weten waar je op moet letten.
albert jan cornelissen albert jan cornelissen
Foto: Univé

Univé laat daarom zien hoe men tot een passende verzekering kan komen. Dit is overigens iets anders dan de goedkoopste polis. Door de juiste verzekering te kiezen, kunnen veel onkosten voorkomen.

Bij het regelen van een scooterverzekering is het als gezegd niet verstandig om alleen maar te kijken wat de goedkoopste optie is. De kans is dan groot dat men dan iets kiest wat niet goed aansluit bij wat er in het specifieke geval nodig heeft. Dat zit als volgt: een verzekeraar kijkt naar de leeftijd van een scooter en heeft voor drie leeftijdscategorieën een polis gemaakt. De dagwaarde van een scooter is daarbij leidend. Het idee hierachter is dat naarmate een scooter ouder wordt, deze ook in waarde afneemt. Hoe ouder een scooter is, hoe groter de kans is dat de kosten van het repareren van schade boven de waarde van een scooter uitstijgen. In dat geval is het beter om een andere scooter te kopen.

De leeftijd van een scooter is belangrijk voor de polis

Bij aanschaf van een nieuwe scooter kunnen eigenaren deze, net als bij auto’s het geval is, het beste allrisk laten verzekeren. Dit pakket is geschikt voor scooters van maximaal twee jaar oud. De tweede optie is voor scooters van twee tot vier jaar oud, de WA Plus-verzekering. Deze polis dekt geen schade die bestuurders oplopen tijdens een ongeluk, maar vergoedt wel schade aan een helm, en schade als gevolg van brand of diefstal. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Dit pakket wordt aangeraden voor scooters die ouder zijn dan vier jaar. Berijders kunnen met dit pakket zelf geen schade claimen, maar deze vorm heeft uiteraard wel de laagste premie.

Wie een verzekering voor een scooter afsluit via Univé, kan gelijk profiteren van 50% no-claimkorting.

Univé biedt hulp bij samenstellen scooterverzekering | Fleet&Mobility

Univé biedt hulp bij samenstellen scooterverzekering

Brand story • Een scooterverzekering is niet alleen heel verstandig omdat je hier veel problemen mee kunt voorkomen, eigenaren zijn ook verplicht om je scooter te verzekeren. Gelukkig is het een fluitje van een cent om een polis voor een scooter samen te stellen. Je moet alleen wel even weten waar je op moet letten.
albert jan cornelissen albert jan cornelissen
Foto: Univé

Univé laat daarom zien hoe men tot een passende verzekering kan komen. Dit is overigens iets anders dan de goedkoopste polis. Door de juiste verzekering te kiezen, kunnen veel onkosten voorkomen.

Bij het regelen van een scooterverzekering is het als gezegd niet verstandig om alleen maar te kijken wat de goedkoopste optie is. De kans is dan groot dat men dan iets kiest wat niet goed aansluit bij wat er in het specifieke geval nodig heeft. Dat zit als volgt: een verzekeraar kijkt naar de leeftijd van een scooter en heeft voor drie leeftijdscategorieën een polis gemaakt. De dagwaarde van een scooter is daarbij leidend. Het idee hierachter is dat naarmate een scooter ouder wordt, deze ook in waarde afneemt. Hoe ouder een scooter is, hoe groter de kans is dat de kosten van het repareren van schade boven de waarde van een scooter uitstijgen. In dat geval is het beter om een andere scooter te kopen.

De leeftijd van een scooter is belangrijk voor de polis

Bij aanschaf van een nieuwe scooter kunnen eigenaren deze, net als bij auto’s het geval is, het beste allrisk laten verzekeren. Dit pakket is geschikt voor scooters van maximaal twee jaar oud. De tweede optie is voor scooters van twee tot vier jaar oud, de WA Plus-verzekering. Deze polis dekt geen schade die bestuurders oplopen tijdens een ongeluk, maar vergoedt wel schade aan een helm, en schade als gevolg van brand of diefstal. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Dit pakket wordt aangeraden voor scooters die ouder zijn dan vier jaar. Berijders kunnen met dit pakket zelf geen schade claimen, maar deze vorm heeft uiteraard wel de laagste premie.

Wie een verzekering voor een scooter afsluit via Univé, kan gelijk profiteren van 50% no-claimkorting.