Saskia

Redactie Redactie
• Laatste update:

Haar man werkt bij de gemeente. Nou ja, werkt… Op milieuzaken. Dus alleen fietsen. CO2-tattoo op z'n voorhoofd. ‘Ja hoor eens Hans, ik las pas dat CO2 helemaal niet zo erg is en Peter vindt het goed als ik nu een wagentje koop. Hij hoopt dat ze het op het werk niet merken. Hij mag alleen niet al te oud zijn en nu heb ik er een gevonden voor 3.500 Euro.’ ‘Oh, dus geen nieuwe’, zeg ik voorzichtig. Verder een beste meid die Saskia. ‘Ik heb op het internet gezocht, maar krijg 15.357 aanbiedingen op mijn prijs.’

‘En wat heb je op het oog?’ ‘Er staat bij Ali in Drachten een Hyundai voor die prijs en zelfs met garantie OA. En het was ook nog de DAGTOPPER!!’ ‘He Sas, OA betekent niet Onder Andere. Het betekent Op Aanvraag.’ Dus toch maar een beetje in de buurt gekeken. Ook op internet bij wat handelaren in de buurt. Een paar die ik ken. Er stond wat leuks en ik weet dat ze haar niet laten zakken als er iets is. Wat scheelt dat internet toch een hoop gezoek op niks af. Wel een verschil met nieuw en gebruikt. Als er gebruikt iets staat ga je er naartoe en sluit je de deal. Bij nieuw begint het na het internet pas. Je stuurt een aanvraag naar een dealer en kijkt wat er gebeurt. De verbinding tussen het online-kanaal en de showroom-sales is nog steeds een heel bijzondere. Veel verkopers komen nog uit de – ‘het jongetje van 14 wil zeker graag foldertjes hebben’ – tijd. Volgens mij is er in Nederland maar één echte autoriteit die die verbinding goed snapt. Ik ken hem niet persoonlijk, maar volg hem al tijden op Facebook. Paul de Vries. Niemand weet beter dan hij wat de obstakels zijn. Vooral liggend bij ouderwetse verkopers. Nogmaals, ik ken hem niet. Bewonder echter zijn vasthoudendheid om zijn ‘evangelie’ te verkondigen. Zijn site heet Nieuweautokopen.nl. Maar moet eigenlijk heten: nieuweautoVERkopen.nl. Kopen doet de klant toch niet op internet. Maar verkopen via internetleads wordt met de dag belangrijker. Trouwens, het ouderwetse CANVASSEN – aanbellen aan de deur – wie kent de term nog – was ook weggelegd voor de echte verkopers. Dealers in Nederland, ik beveel u Paul aan voor het nieuwerwetse CANVASSEN.

Paul, petje af!

OA betekent niet Onder Andere.

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU