VW ID. Buzz rijdt autonoom met passagiers

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Volkswagen)

Volkswagen Commercial Vehicles is in München begonnen met ritten met autonoom rijdende ID. Buzz-en mét inzittenden. Besluitvormers uit de politiek, overheid en het bedrijfsleven alsmede vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd in te stappen voor deze eerste ‘bemande’ autonome ritten ‘zodat ze een idee kunnen krijgen van de mogelijkheden om dit voertuig te beheersen’. VW heeft tegelijkertijd een soortgelijk testprogramma op gang gebracht in Austin, Texas.

‘’Sinds een aantal jaren testen we onze autonome ID. Buzz prototypes op de testbaan en ook in bepaalde verkeerssituaties. Maar dat is niet genoeg, dit jaar zijn we ook op het terrein van de toekomstige gebruikers actief aanwezig. We nodigen mediavertegenwoordigers en besluitvormers uit om de innovatieve technologie van autonoom rijden zelf te beleven. In het komende jaar staat vooral het inschakelen van testklanten centraal. Die zullen dan hun rit, net zoals bij onze ritdeeldienst MOIA, via een app kunnen boeken’’, aldus Volkswagen Commercial Vehicles.

De elektrische ID. Buzz is uitgerust met autonoom rijden technologie van Mobileye. De groeiende testvloot verzamelt data op de afgelegde kilometers in verschillende rij omstandigheden. Elk voertuig is voorzien van camera’s, radar en lidar technologie. Tot op dit moment is in elk van die voertuigen een toezichthouder aanwezig. Volkswagen hoopt bij de verdere ontwikkeling ook te profiteren van de ervaringen die zijn opgedaan met MOIA dat inmiddels vier jaar draait en meer dan 8,5 miljoen passagiers heeft vervoerd.

VW ID. Buzz rijdt autonoom met passagiers | Fleet&Mobility

VW ID. Buzz rijdt autonoom met passagiers

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Volkswagen)

Volkswagen Commercial Vehicles is in München begonnen met ritten met autonoom rijdende ID. Buzz-en mét inzittenden. Besluitvormers uit de politiek, overheid en het bedrijfsleven alsmede vertegenwoordigers van de media worden uitgenodigd in te stappen voor deze eerste ‘bemande’ autonome ritten ‘zodat ze een idee kunnen krijgen van de mogelijkheden om dit voertuig te beheersen’. VW heeft tegelijkertijd een soortgelijk testprogramma op gang gebracht in Austin, Texas.

‘’Sinds een aantal jaren testen we onze autonome ID. Buzz prototypes op de testbaan en ook in bepaalde verkeerssituaties. Maar dat is niet genoeg, dit jaar zijn we ook op het terrein van de toekomstige gebruikers actief aanwezig. We nodigen mediavertegenwoordigers en besluitvormers uit om de innovatieve technologie van autonoom rijden zelf te beleven. In het komende jaar staat vooral het inschakelen van testklanten centraal. Die zullen dan hun rit, net zoals bij onze ritdeeldienst MOIA, via een app kunnen boeken’’, aldus Volkswagen Commercial Vehicles.

De elektrische ID. Buzz is uitgerust met autonoom rijden technologie van Mobileye. De groeiende testvloot verzamelt data op de afgelegde kilometers in verschillende rij omstandigheden. Elk voertuig is voorzien van camera’s, radar en lidar technologie. Tot op dit moment is in elk van die voertuigen een toezichthouder aanwezig. Volkswagen hoopt bij de verdere ontwikkeling ook te profiteren van de ervaringen die zijn opgedaan met MOIA dat inmiddels vier jaar draait en meer dan 8,5 miljoen passagiers heeft vervoerd.