Volkswagen haalt de 400 duizend laadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:
Recent heeft Elli haar netwerk in West- en Noord-Europa uitgebreid met de toevoeging van Vattenfall en het Nederlandse Fastned. (Foto: Volkswagen)

In het laatste anderhalf jaar is dat laadnet verdubbeld met ongeveer 200 duizend nieuwe laadpunten. Recent heeft Elli haar netwerk in West- en Noord-Europa uitgebreid met de toevoeging van Vattenfall en het Nederlandse Fastned, laat Volkswagen in een persbericht weten. “Elli is een groot aantal allianties en partnerschappen aangegaan, waaronder met energieleveranciers als Enel en Iberdrola, oliebedrijf BP en de joint-venture Ionity. Het doel van dat werk is om berijders van elektrische voertuigen te voorzien van een dicht internationaal laadnetwerk dat makkelijk toegankelijk is.”

De recente uitbreidingen omvatten rond de 24 duizend stations van Vattenfall in ons land, Duitsland, Noorwegen en Zweden en daarnaast duizend fastchargers van Fastned in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk en Zwitserland. Eerder al werden 6.800 Britse laadstations van BP Pulse toegevoegd.

Volkswagen haalt de 400 duizend laadpunten | Fleet&Mobility

Volkswagen haalt de 400 duizend laadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:
Recent heeft Elli haar netwerk in West- en Noord-Europa uitgebreid met de toevoeging van Vattenfall en het Nederlandse Fastned. (Foto: Volkswagen)

In het laatste anderhalf jaar is dat laadnet verdubbeld met ongeveer 200 duizend nieuwe laadpunten. Recent heeft Elli haar netwerk in West- en Noord-Europa uitgebreid met de toevoeging van Vattenfall en het Nederlandse Fastned, laat Volkswagen in een persbericht weten. “Elli is een groot aantal allianties en partnerschappen aangegaan, waaronder met energieleveranciers als Enel en Iberdrola, oliebedrijf BP en de joint-venture Ionity. Het doel van dat werk is om berijders van elektrische voertuigen te voorzien van een dicht internationaal laadnetwerk dat makkelijk toegankelijk is.”

De recente uitbreidingen omvatten rond de 24 duizend stations van Vattenfall in ons land, Duitsland, Noorwegen en Zweden en daarnaast duizend fastchargers van Fastned in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk en Zwitserland. Eerder al werden 6.800 Britse laadstations van BP Pulse toegevoegd.