Infrastructuur

Snellaadnetwerk Volkswagen Groep heeft nu ruim 15 duizend laders

Volkswagen verkoopt steeds meer elektrische auto’s.(Foto: Volkswagen Group)

In 2021 heeft de Volkswagen Groep aangekondigd om een wereldwijd netwerk van snelladers te creëren waar alle elektrische auto’s gebruik van kunnen maken. Eind 2022 was al ruim een derde van de geplande 45 duizend snellaadpunten aangesloten. Dit jaar moeten er 25 duizend snellaadpunten over de hele wereld actief zijn, waarvan 10 duizend in Europa. Dat maakt de Group bekend in een persbericht.

“We behoren tot de pioniers in elektrische mobiliteit en hebben 15 duizend snellaadpunten in Noord-Amerika, China en Europa om dat te bewijzen”, aldus Thomas Schmall, bestuurslid voor technologie bij de Volkswagen Group en ceo van Volkswagen Group Components. “Dat hebben we samen met onze partners in de industrie en de energiesector gerealiseerd. Het netwerk is voor ons naast een voorwaarde voor e-mobiliteit ook een strategische activiteit voor de toekomst.” 

Volkswagen verkoopt steeds meer elektrische auto’s. Vorig jaar werden 330 duizend volledig elektrische auto’s verkocht, een toename van 23,6 procent ten opzichte van 2021.

Joint ventures

De Europese snellaadpunten werden mede gerealiseerd met hulp van Ionity, een joint venture van onder andere de groepsmerken Audi, Volkswagen en Porsche. In Italië breidt Volkswagen het snellaadnetwerk uit via de in 2022 opgerichte joint venture Ewiva. Samen met Iberdrola werkt de Group aan het Spaanse snellaadnetwerk en wil Volkswagen met BP nog eens achtduizend snellaadpunten in Europa installeren. Daarvoor gebruiken ze snellaadstations van Flexpole van Volkswagen Components.

Snellaadnetwerk Volkswagen Groep heeft nu ruim 15 duizend laders | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Snellaadnetwerk Volkswagen Groep heeft nu ruim 15 duizend laders

Volkswagen verkoopt steeds meer elektrische auto’s.(Foto: Volkswagen Group)

In 2021 heeft de Volkswagen Groep aangekondigd om een wereldwijd netwerk van snelladers te creëren waar alle elektrische auto’s gebruik van kunnen maken. Eind 2022 was al ruim een derde van de geplande 45 duizend snellaadpunten aangesloten. Dit jaar moeten er 25 duizend snellaadpunten over de hele wereld actief zijn, waarvan 10 duizend in Europa. Dat maakt de Group bekend in een persbericht.

“We behoren tot de pioniers in elektrische mobiliteit en hebben 15 duizend snellaadpunten in Noord-Amerika, China en Europa om dat te bewijzen”, aldus Thomas Schmall, bestuurslid voor technologie bij de Volkswagen Group en ceo van Volkswagen Group Components. “Dat hebben we samen met onze partners in de industrie en de energiesector gerealiseerd. Het netwerk is voor ons naast een voorwaarde voor e-mobiliteit ook een strategische activiteit voor de toekomst.” 

Volkswagen verkoopt steeds meer elektrische auto’s. Vorig jaar werden 330 duizend volledig elektrische auto’s verkocht, een toename van 23,6 procent ten opzichte van 2021.

Joint ventures

De Europese snellaadpunten werden mede gerealiseerd met hulp van Ionity, een joint venture van onder andere de groepsmerken Audi, Volkswagen en Porsche. In Italië breidt Volkswagen het snellaadnetwerk uit via de in 2022 opgerichte joint venture Ewiva. Samen met Iberdrola werkt de Group aan het Spaanse snellaadnetwerk en wil Volkswagen met BP nog eens achtduizend snellaadpunten in Europa installeren. Daarvoor gebruiken ze snellaadstations van Flexpole van Volkswagen Components.