Infrastructuur

Laatste update:

EVBox brengt snellader van 400kW dit jaar op de markt

EVBox laadstations. (Foto: EVBox)

EVBox brengt vanaf september 2023 een nieuw laadstation op de markt. De snellader kan laden tot een vermogen van 400 kW, daarmee claimt het bedrijf een range toe te voegen van 100 kilometer met drie minuten laden. Dat schrijft EVBox in een persbericht. 

De lancering van EVBox Troniq High Power volgt een succesvolle testfase op van twee locaties in Frankrijk en Nederland. In Nederland werkte EVBox hiervoor samen met Fastned. Gedurende vijf maanden in de buurt van Amsterdam en Toulouse registreerde het EAP meer dan 4 duizend succesvolle en meer dan 1.700 uur actieve laadsessies. Er werd meer dan 91 MWh energie geleverd aan elektrische voertuigen, waarmee de prestaties en compatibiliteit van het laadstation met verschillende type voertuigen, accutypen, weersomstandigheden en ‘use cases’ werden gevalideerd.

Het bedrijf claimt dat de laadstations geïntegreerd kunnen worden in een bestaand laadaanbod, en dat dure netupgrades vermeden worden. EVBox ontwikkelt de snelladers in een fabriek in Bordeaux en heeft als doel om dit jaar tot 2.000 stuks van het type te produceren.

“Aangezien de meerderheid van de ‘early adopters’ al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken om het volgende segment van bestuurders te overtuigen om over te schakelen op elektrisch rijden”, zegt Remco Samuels, ceo van EVBox. “Laden met hoog vermogen en de lancering van EVBox Troniq High Power is een enorme stap op weg naar elektrische mobiliteit als het nieuwe normaal. We zijn verheugd om de industrie vooruit te helpen met deze aankondiging.”

EVBox brengt snellader van 400kW dit jaar op de markt | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

EVBox brengt snellader van 400kW dit jaar op de markt

EVBox laadstations. (Foto: EVBox)

EVBox brengt vanaf september 2023 een nieuw laadstation op de markt. De snellader kan laden tot een vermogen van 400 kW, daarmee claimt het bedrijf een range toe te voegen van 100 kilometer met drie minuten laden. Dat schrijft EVBox in een persbericht. 

De lancering van EVBox Troniq High Power volgt een succesvolle testfase op van twee locaties in Frankrijk en Nederland. In Nederland werkte EVBox hiervoor samen met Fastned. Gedurende vijf maanden in de buurt van Amsterdam en Toulouse registreerde het EAP meer dan 4 duizend succesvolle en meer dan 1.700 uur actieve laadsessies. Er werd meer dan 91 MWh energie geleverd aan elektrische voertuigen, waarmee de prestaties en compatibiliteit van het laadstation met verschillende type voertuigen, accutypen, weersomstandigheden en ‘use cases’ werden gevalideerd.

Het bedrijf claimt dat de laadstations geïntegreerd kunnen worden in een bestaand laadaanbod, en dat dure netupgrades vermeden worden. EVBox ontwikkelt de snelladers in een fabriek in Bordeaux en heeft als doel om dit jaar tot 2.000 stuks van het type te produceren.

“Aangezien de meerderheid van de ‘early adopters’ al in een elektrische auto rijdt, moeten we het laden sneller en gemakkelijker dan ooit maken om het volgende segment van bestuurders te overtuigen om over te schakelen op elektrisch rijden”, zegt Remco Samuels, ceo van EVBox. “Laden met hoog vermogen en de lancering van EVBox Troniq High Power is een enorme stap op weg naar elektrische mobiliteit als het nieuwe normaal. We zijn verheugd om de industrie vooruit te helpen met deze aankondiging.”