Nederlandse pensioenuitvoerder stopt 250 miljoen in Frans laadbedrijf

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Driveco)

APG heeft de investering gedaan namens de pensioenfondsen ABP en PPF APG. Driveco is een toonaangevende Franse exploitant van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen met meer dan 8.000 laadpunten in bedrijf of in aanbouw. Het doel van het bedrijf is om tegen 2030 meer dan 60.000 laadpunten in Europa te exploiteren en zo 3 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar te vermijden. Driveco boekte in 2022 een recordomzet van 25 miljoen euro, waarmee het resultaat van 2021 werd verdrievoudigd.

Een mijlpaal

“Deze investering vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal voor APG en zijn pensioenfondsklanten ABP en PPF om wereldwijd significante koolstof-emissiereducties te realiseren en de ontwikkeling van infrastructuuroplossingen voor de energietransitie te ondersteunen”, zegt Carlo Maddalena, Senior Portfolio Manager bij APG. “Driveco heeft een bewezen staat van dienst van meer dan tien jaar in de sector en wordt door de gebruikers erkend als een van de beste laadoperators, mede dankzij zijn grote beschikbaarheid. Het bedrijf kan de komende jaren een belangrijke bijdrage te leveren aan de elektrische voertuigrevolutie in Frankrijk en in naburige Europese landen’’, aldus Maddalena.

Amanda Vidal, Portfolio Manager bij APG, legt verder uit: “De weg naar Net Zero vereist investeringen in meerdere bewezen emissievrije oplossingen die opgeschaald moeten worden om de overgang te ondersteunen. De sector voor elektrische laadinfrastructuur is de afgelopen jaren snel gegroeid. Door hernieuwde toezeggingen van regeringen en autofabrikanten om de overgang naar uitstootvrij transport te versnellen, wordt het momentum behouden. De steun van APG voor Driveco getuigt van een uitstekende staat van dienst van het management, dat tot de top van de sector behoort.”

De afronding van de transactie is onderhevig aan toepasselijke regelgevende goedkeuringen en zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste helft van 2023.

Nederlandse pensioenuitvoerder stopt 250 miljoen in Frans laadbedrijf | Fleet&Mobility

Nederlandse pensioenuitvoerder stopt 250 miljoen in Frans laadbedrijf

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Driveco)

APG heeft de investering gedaan namens de pensioenfondsen ABP en PPF APG. Driveco is een toonaangevende Franse exploitant van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen met meer dan 8.000 laadpunten in bedrijf of in aanbouw. Het doel van het bedrijf is om tegen 2030 meer dan 60.000 laadpunten in Europa te exploiteren en zo 3 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar te vermijden. Driveco boekte in 2022 een recordomzet van 25 miljoen euro, waarmee het resultaat van 2021 werd verdrievoudigd.

Een mijlpaal

“Deze investering vertegenwoordigt een nieuwe mijlpaal voor APG en zijn pensioenfondsklanten ABP en PPF om wereldwijd significante koolstof-emissiereducties te realiseren en de ontwikkeling van infrastructuuroplossingen voor de energietransitie te ondersteunen”, zegt Carlo Maddalena, Senior Portfolio Manager bij APG. “Driveco heeft een bewezen staat van dienst van meer dan tien jaar in de sector en wordt door de gebruikers erkend als een van de beste laadoperators, mede dankzij zijn grote beschikbaarheid. Het bedrijf kan de komende jaren een belangrijke bijdrage te leveren aan de elektrische voertuigrevolutie in Frankrijk en in naburige Europese landen’’, aldus Maddalena.

Amanda Vidal, Portfolio Manager bij APG, legt verder uit: “De weg naar Net Zero vereist investeringen in meerdere bewezen emissievrije oplossingen die opgeschaald moeten worden om de overgang te ondersteunen. De sector voor elektrische laadinfrastructuur is de afgelopen jaren snel gegroeid. Door hernieuwde toezeggingen van regeringen en autofabrikanten om de overgang naar uitstootvrij transport te versnellen, wordt het momentum behouden. De steun van APG voor Driveco getuigt van een uitstekende staat van dienst van het management, dat tot de top van de sector behoort.”

De afronding van de transactie is onderhevig aan toepasselijke regelgevende goedkeuringen en zal naar verwachting plaatsvinden in de eerste helft van 2023.