Mercedes komt met nieuwe EV, rijbereik van 750 kilometer

(Foto: Mercedes)

Mercedes-Benz gaat de strijd aan met Tesla en onthult een nieuwe elektrische auto. Volgens Mercedes-Benz heeft de auto een groter rijbereik dan de huidige Tesla-modellen. Tijdens de IAA-autoshow in München presenteerde het Duitse autobedrijf een productieconcept van zijn CLA-sedan. Met één lading zou het model 750 kilometer kunnen afleggen. Ook heeft de auto heeft de…

Mercedes-Benz gaat de strijd aan met Tesla en onthult een nieuwe elektrische auto. Volgens Mercedes-Benz heeft de auto een groter rijbereik dan de huidige Tesla-modellen.

Tijdens de IAA-autoshow in München presenteerde het Duitse autobedrijf een productieconcept van zijn CLA-sedan. Met één lading zou het model 750 kilometer kunnen afleggen. Ook heeft de auto heeft de auto een batterijsysteem die in slechts vijftien minuten opladen 400 kilometer actieradius kan toevoegen.

“We tillen het naar een hoger niveau”, zei Markus Schäfer, hoofd technologie bij Mercedes, in een interview voorafgaand aan de autoshow. “Deze auto is uiterst belangrijk om innovatieredenen en om de grenzen te verleggen van wat we kunnen doen met een serieauto.” Het bedrijf heeft als doel om waar mogelijk aan het eind van het decennium alleen elektrische modellen te verkopen. Mercedes is van plan om acht batterijfabrieken te bouwen.

Concurrentie blijft niet achter

Ook BMW presenteerde zijn nieuwe concept elektrische auto’s, de zogenoemde ‘Vision Neue Klasse’ lijn. Volgens BMW hebben die auto’s een grotere reikwijdte en zijn ze sneller op te laden.

Zowel BMW als Mercedes verwachten hun nieuwe elektrische auto’s in 2025 te gaan produceren. Later dit jaar is Mercedes van plan om zijn eerste drie ‘Charging Hubs’ te openen.

De IAA verliep niet geheel onrustig. Klimaatactivisten protesteerden nabij de ingang van de IAA-beurs. Actievoerders van Greenpeace lieten de bovenkanten van auto’s afzinken in een stuk water nabij de ingang van de IAA-beurs.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Robert Smid