Kwikfit neemt Britse fietsenhersteller over

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Kwikfit)

Beide bedrijven werken al sinds maart vorig jaar nauw samen maar Fettle wordt nu volledig door Kwikfit ingelijfd. Jeyda Heselton, die Fettle in 2019 heeft opgericht, blijft aan als ceo. ‘Deze strategische beweging betekent een belangrijke stap in het opnieuw vorm geven van het Britse fietslandschap. De acquisitie maakt een combinatie mogelijk van Fettle’s innovatieve benadering van fietsenherstel met Kwikfits bronnen, netwerk en expertise in de automotive sector,’ aldus de verklaring.

Mark Slade, managing director of Kwikfit: “In een wereld waar mobiliteit snel verandert zien we veel van onze klanten hun vervoermethoden diversifiëren, Bedrijven verbreden hun vloot, met name voor de ‘last mile’ bestellingen. Fettle opnemen in Kwikfit vestigingen omarmt deze verandering en stelt ons in staat complete mobiliteitsoplossingen onder één dak te bieden.’’

Samen willen de bedrijven de ‘service ervaring’ voor fietsers revolutionaliseren. Nu fietsen steeds meer elektrisch en ingewikkelder worden, stellen Kwikfit en Fettle voorop te lopen door ervoor te zorgen dat aan elke behoefte van fietsers kan worden voldaan. Tegelijkertijd spelen ze in op de trend dat fietsenfabrikanten hun producten direct aan de consument verkopen maar er dan wel een servicepartner bij zoeken.