Bijtelling ev’s voorlopig van de baan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zowel volledig elektrische auto’s als plug-in hybrides en ev’s met een range extender blijven tot 2014 vrijgesteld van bijtelling. Daarna moet voor auto’s met range-extender en plug-in hybrides die minder dan 50 gr CO2/km uitstoten 7% bijtelling worden betaald. Leaseauto`s waarvoor vóór 2014 contracten zijn afgesloten, vallen dan nog maximaal vijf jaar onder de 0% bijtellingsregeling. Volledig elektrische auto’s – die geen CO2 uitstoten – blijven voor de gehele afgesproken periode (tot 2016) volledig bijtellingvrij.

Beetje flauw
Branchevereniging Bovag zegt blij te zijn met dit besluit. “Blijkbaar heeft onze brandbrief geholpen”, aldus woordvoerder Paul de Waal. “We vinden het wel een beetje flauw dat straks voor sommige elektrische auto’s wel bijtelling moet worden betaald. Doe dan wat je beloofd hebt en houd ze tot 2016 uit de bijtelling.”