Taxi-directeur aangehouden om miljoenenfraude

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het taxibedrijf richtte zich op elektrisch vervoer en heeft in 2011 1,6 miljoen euro aan rijkssubsidie ontvangen voor een proef met elektrisch taxivervoer in de regio Utrecht. Het project werd begin vorig jaar beëindigd. Vermoedelijk gaat het om taxibedrijf Prestige.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft het bedrijf meermaals verzocht een accountantsverklaring over te leggen waarin wordt verantwoord waar het geld aan is besteed, maar deze oproep was tevergeefs. Daarop sommeerde de RVO het bedrijf de 1,6 miljoen euro aan subsidiegeld terug te betalen, maar het geld bleek verdwenen te zijn. RVO heeft hiervan aangifte gedaan bij het Functioneel Parket.

Er zijn doorzoekingen verricht in twee woningen en een bedrijfspand waarbij administratie in beslag is genomen. Ook is ruim 20 duizend euro aan contant geld, schilderijen, beelden een tv en vier duikuitrustingen in beslag genomen.

Taxi-directeur aangehouden om miljoenenfraude | Fleet&Mobility

Taxi-directeur aangehouden om miljoenenfraude

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het taxibedrijf richtte zich op elektrisch vervoer en heeft in 2011 1,6 miljoen euro aan rijkssubsidie ontvangen voor een proef met elektrisch taxivervoer in de regio Utrecht. Het project werd begin vorig jaar beëindigd. Vermoedelijk gaat het om taxibedrijf Prestige.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft het bedrijf meermaals verzocht een accountantsverklaring over te leggen waarin wordt verantwoord waar het geld aan is besteed, maar deze oproep was tevergeefs. Daarop sommeerde de RVO het bedrijf de 1,6 miljoen euro aan subsidiegeld terug te betalen, maar het geld bleek verdwenen te zijn. RVO heeft hiervan aangifte gedaan bij het Functioneel Parket.

Er zijn doorzoekingen verricht in twee woningen en een bedrijfspand waarbij administratie in beslag is genomen. Ook is ruim 20 duizend euro aan contant geld, schilderijen, beelden een tv en vier duikuitrustingen in beslag genomen.